Atletisme

Excel·lents resultats del CA Canyelles al Campionat de Veterans

L'entrenador Benito Nogales amb els seus atletes a Sabadell. Eix

Diumenge durant tot el dia se celebrava a Sabadell Campionat de Catalunya de veterans en pista coberta, a Sabadell. Fins a la capital vallesana han viatjat els atletes del Atletisme Canyelles per disputar diferents distàncies.

L'atleta Pedro Aranda aconsegueix triplet de medalles. En l'especialitat de 60m, a la primera prova va fer una sortida nul·la, cosa que el va portar a ser conservador per evitar més errors. Això li va obligar a haver de remuntar des de l'última posició fins a la segona amb molt de mèrit per la seva part. Aconseguia així la primera medalla, de plata en aquest cas amb un crono de 8.79.

Després competia en el 400m. Aranda ha fet una gran carrera, amb un temps de 1:02:50, però malgrat això no va poder fer-se amb la primera posició, el seu rival Manel Rodríguez de l'Atletisme Olot li treia 70 centèssimes i li arrebatava l'or. Tot i així, s'enduia la medalla de plata, la segona del dia.

Finalment, al 200m Aranda ha guanyat la medalla d'or amb un crono de 27.94 i traient gairebé mig segon a qui era favorit, el Mariano Pedrosa del CN Olot.

Pel que fa a la distància de 1500m, Juanma Garcia va sortir reservant forces al pensar que seria una prova tàctica, però en veure que els seus competidors no reservaven, va haver d'accelerar per situar-se entre els primers, comprovant que els tres primers anaven molt forts. Fins i tot el Juanma va valorar la possibilitat de retirar-se per reservar forces per al 800m que competiria a la tarda. Tot i això, va decidir continuar i va aconseguir una més que notable cinquena posició amb un crono de 4:23.92.

I a la categoria M40-44 competien el Víctor Peña i el Joan Nebleza. Peña va sortir marcant ritme i arriscant des del començament, ja que coneixia l'experiència dels seus competidors. Faltant dues voltes van començar els canvis i Peña i Nebleza van lluitar per aconseguir la medalla fins el final, tot i que finalment no va ser possible,quedant quart Peña amb 4:28.71 i Nebleza cinquè amb 4:29.33. Per davant d'ells quedaven Jesus Caparros del Club d'Atletisme Terres de l'Ebre amb l'or, el Marc Tort de Mollet plata i en Jordi Jorba de l'Avinent Manresa bronze a 3 segons del Víctor.

José Antonio Ramírez "Rami" competia al 1500 en la categoria de M50-54 en una carrera gens tàctica on aconseguia medalla de plata amb 4:48.29.

Després de la frenètica jornada de matí, començava la jornada de tarda amb la prova de 800m. El Juanma, per evitar repetir l'error del matí, va decidir tirar fort des del començament, seguit només pel campió de Catalunya de 400m, l'atleta del Palamós Albert Cebollero i deixant molt enrere la resta de competidors. A l'última volta el Juanma ja tenia a les mans la medalla, ja que el tercer li quedava lluny. No va ser possible agafar el primer però l'atleta del Canyelles va acabar controlant el tercer i assaborint al màxim la tan merescuda medalla de plata amb 2:09.64.

En Joan Nebleza competia a la seva categoria i contra el campió d'Espanya, l'atleta del Pratenc Juan Manuel Medina. En Joan va sortir a ritme fort del començament, seguit per Medina i deixant enrere la resta de competidors. Passaven el 400 en 59 segons i l'àcid làctic començava a fer mella, per un moment el va passar el quart. Nebleaza però va treure forces i en una final d'infart el va tornar a avançar, aconseguint així la medalla de bronze amb 2:08.76.

En el 3000 competia "Rami" i tot i anar tota la carrera el tercer, el van superar a l'última volta, fent quarta posició amb 10:07.78

També destaquem el gran paper del company de l'Esportiu Penedès Albert Pascual, qui ha fet bronze en el 3000 amb 9:18.95 i de l'Eudald Codina d'Atletes VNG, que va fer novè en el 800m amb 2:19.06.