Ciclisme

El final d'etapa de la Volta Ciclista ha costat 18.000 euros a l'Ajuntament de Vilanova

Som Vng, Ciutadans i el PP han donat suport al govern (CIU-PSC) amb la iniciativa, mentre que la CUP ha votat en contra de la despesa econòmica i ERC s'ha abstingut

La regidora d'Esports, Blanca Albà, destaca que l'aportació tindrà un impacte positiu pel que fa a la promoció esportiva i turística de la ciutat

La 90a Volta Ciclista a Catalunya va creuar la comarca en la penúltima etapa, l'any 2010. EIX

La 90a Volta Ciclista a Catalunya va creuar la comarca en la penúltima etapa, l'any 2010. EIX

La Volta Ciclista a Catalunya arribarà a Vilanova el pròxim 26 de març i la majoria de regidors coincideixen en el fet que aquest esdeveniment tindrà un impacte positiu a la ciutat. Dilluns passat, en el ple ordinari corresponent al mes de març, es va aprovar el conveni amb l'associació que organitza la "Volta" segons el qual l'Ajuntament es compromet a aportar 18.000 € per contribuir amb les despeses de l'acte. La Junta de Govern Local (CiU i PSC), Som Vng, Ciutadans i el PP van votar a favor d'aquest acord mentre que ERC es va abstenir i la CUP hi va votar en contra.

"El conveni amb l'associació que organitza la Volta és molt similar al de fa dos anys i va en la línia de promoció de la ciutat al voltant de l'esport", explica la regidora Blanca Albà. Segons la responsable d'Esports el fet d'acollir aquesta competició esportiva d'alt nivell permetrà atraure visitants a Vilanova i això repercutirà en el sector del comerç i la restauració. D'altra banda, la 96a Volta finalitzarà la 6a etapa a Vilanova i en l'acord també s'hi ha fet constar el compromís dels organitzadors d'ocupar en la mesura que sigui possible el màxim de places hoteleres de què disposi el municipi.

El grup municipal de la CUP no està d'acord amb el conveni i considera que l'aportació de 18.000 € és excessiva perquè hi ha altres prioritats en aquests moments com la millora d'instal·lacions esportives i perquè creu que l'acte esportiu tindrà una repercussió "fugaç". El grup d'ERC en canvi ha decidit abstenir-se, considera entre altres coses que l'acord hauria d'haver anat acompanyat d'un informe sobre l'impacte social de la Volta Ciclista i afegeix que el dissabte 26 de març, en ser Setmana Santa ja hi haurà una ocupació alta als hotels i per tant, l'esdeveniment no suposarà un gran impacte pel sector de la restauració.

Carles Remacha del PP es mostra positiu amb l'arribada de la Volta Ciclista a Vilanova perquè considera que és una eina de promoció audiovisual de la ciutat. Finalment, Deborah Zimmerman del grup Som Vng fa la proposta d'organitzar activitats paral·leles a la Volta perquè els aficionats al ciclisme i el públic en general puguin participar de l'esdeveniment no només com a espectadors. La regidora d'Esports explica que s'està treballant en això i que s'està mirant de fer alguna cursa d'infantil o cadets. Pel que fa a les instal·lacions esportives, Albà reconeix que hi ha una mancança  pel que fa a instal·lacions ciclistes, fet que intentaran corregir en aquesta legislatura.

La Volta Ciclista a Catalunya 2016 tindrà lloc del 21 al 27 de març i consta de set etapes. Comptarà amb la participació de divuit equips UCI WorldTeam, així com de sis equips UCI Professional Continental, que han estat convidats per l'organització.

Per novena vegada Vilanova i la Geltrú acollirà la "Volta"; la primera va ser l'any 1949 i la darrera el 2014 amb una etapa que va guanyar el corredor holandes Stefen Clement en una edició que va veure el triomf final el català Joaquim "Purito" Rodríguez (Katusha). Un al·licient s'afegeix en aquesta edició, la més que probable participació del vilanoví Marc Soler en l'equip Movistar, brillant guanyador del passat Tour del Avenir i que en la darrera "Volta", en què participava per primera vegada, va acabar quart en la sisena etapa.

 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!