Regata

Finalitza la regata La Petrolera 2016 amb rècord de velocitat

36 embarcacions han participat en aquesta regata organitzada pel Club Nàutic Garraf que ha arribat a la 17ena edició

L'Audax, patronejat per Toni Guiu, ha cobert les 81 milles del recorregut en el temps rècord de 9h i 8 minuts, deu hores menys que el darrer veler en creuar la línea d'arribada

Redacció Sitges 13-03-2016 20:02 Lectures 2369

Arxivat a:

Regata La Petrolera 2016. Eix

Regata La Petrolera 2016. Eix

La XVII edició de la regata per a embarcacions a vela de creuer La Petrolera, organitzada pel Club Nàutic Garraf, ha finalitzat amb un record de velocitat de l'Audax, un TP-52 de Toni Guiu (RCMB) que ha competit en la classe Tripulació.

Pel que fa al Guanyador Absolut,el premi ha estat per a l'embarcació Sasal de Joel Brosa Echevarría (RCMB), que ha participat en Solitaris i que ha invertit 13h 20m i 42s en cobrir el recorregut.

Divendres 11 de març a les 17:46 de la tarda, 36 de les 39 embarcacions inscrites han pres la sortida d'aquesta tradicional regata que cobreix les 81 milles nàutiques del recorregut Garraf - plataforma petrolífera Casablanca - Garraf i que ha estat vàlida pel Campionat d'Espanya de Solitaris, A Dos i Altura en ORC. Les condicions de la sortida, amb un Xaloc de 4/6 nusos, han estat suficients per fer una sortida vàlida de tots els participants. Les condicions de vent s'han mantingut durant les primeres hores per anar pujant d'intensitat fins a 30Kn de Mestral a l'alçada de la petrolera. Aquestes dures condicions de mar i vent han passat factura en bona part de la flota que ha hagut de retirar-se per avaries i trencadisses en veles i eixàrcies. A mida que han anat guanyant Nord i avançava el dia, el vent ha anat caient fins quedar encalmat. Finalment, a les 12:49:20, ha entrat el Tempura de Joan Gene (CN Garraf) que ha participat en Classe A-Dos i ha finalitzat la XVII regata La Petrolera organitzada pel Club Nàutic Garraf.

Durant el Sopar servit al Restaurant Nàutic Garraf s'ha procedit al sorteig de regals dels patrocinadors i al lliurament de premis als guanyadors. L'acte ha comptat amb la presència del Sr. Tony Colom, President del Club Nàutic Garraf, el Sr. Xavier Torres, President de la Federació  Catalana de Vela, el Sr. Rafael Moron, Vice President i Comodor del Club, el Sr. Josep Mª Roca, Vice President , el Sr. Toni Guiu, President de l'Asociación Navegantes Solitaris, el Sr. Octavi Candela en representació de la Real Asociación Nacional de Cruceros i la Sra. Carme Almirall, regidora  d'Esports de l'Ajuntament de Sitges. També ens van acompanyar el Sr. Pep Costa, Global Marine, la Sra. Amalia Ortega , de l'empresa Sailselect i el Sr. Josep Mª Sánchez de l'empresa Disvent

Classificacions i més informació


ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No