4 minuts per somniar que no compensen 36 per oblidar

Banqueta del CNBV El Surtidor. Eix

CNBV El Surtidor 54 – C.E.B. El Papiol 57

Diumenge pel matí el Vilanova rebia un rival directe a la classificació com és El Papiol. Empatats a la classificació amb el mateix número de derrotes, en el partit de la primera volta es va patir de valent per doblegar un equip equilibrat i acostumat a portar el ritme del partit.

La tònica del partit va ser semblant en aquest matx, i és que els grocs no trobaven cistella i això, juntament amb alguns tirs afortunats i força facilitat defensiva, feia que els visitants s’escapessin en el marcador amb un contundent primer parcial de 0 a 10. Després del temps mort obligat, es van recuperar una mica les formes en atac, però El Papiol seguia trobant cistella i els locals desaprofitaven punts fàcils de tir lliure (fins a 7 fallats en aquest període).

Durant el segon quart la tònica no va variar gaire, però es va poder començar a veure la crispació dels jugadors locals amb l’àrbitre, les decisions del qual, en certes ocasions, van fer que més d’un perdés els papers i la concentració. Al descans, 14 punts avall i males sensacions i desànim general al vestidor femení. Els 10 tirs lliures fallats, però, suposaven una llosa massa gran, ja que aquella diferència de punts es podria haver vist reduïda fins, com a mínim, la meitat.

A la represa els locals volien canviar la dinàmica i la baixa anotació aconseguida fins aleshores, però no va poder ser. Els jugadors estaven més pendents de l’àrbitre que del joc, la qual cosa va comportar moltes queixes i molts retrets, que es van saldar amb faltes tècniques (fins a tres) en contra dels jugadors grocs. S’havia reduït l’anotació dels visitants, però 32 punts anotats en 30 minuts són molt pocs per guanyar un partit que es posava molt difícil pels interessos vilanovins (15 punts de desavantatge en concloure el període).

Durant l’últim quart, però, es va viure la reacció que s’havia estat esperant durant tot el partit. Després d’uns minuts una mica erràtics però amb bones defenses, un parcial de 15 a 0 durant els últims 4 minuts va permetre als grocs posar-se només un punt per sota a falta de 28 segons per acabar. Els visitants van convertir dos punts i els locals tenien 16 segons i possessió de pilota per empatar el partit. La jugada de pissarra no va sortir bé i es va fer falta ràpida per aturar el cronòmetre. Després d’errar el primer tir lliure, el llançador va entrar a la zona abans de temps i pilota pel Vilanova. Amb només 4 segons i amb encara tres punts de desavantatge, es va intentar una jugada que no va sortir bé i es va concloure amb un llançament forçat que no va trobar cistella.

Al final, derrota per 3 punts en un partit que, d’haver afrontat com es va fer durant els minuts finals, hauria anat molt diferent. Les notes negatives del partit les trobem en les lesions d’Humbert i Mingo, que hauran de fer repòs durant unes setmanes. Dissabte que ve, partit important també a casa del C.B. Begues.