Tercera Divisió Grup 5, 2015-16

La polèmica arbitral protagonitza la derrota del Vilafranca davant l'Europa

FC Vilafranca - Europa. Eix

Vilafranca 0 - Europa 2

El Vilafranca ha perdut aquest migdia una gran oportunitat de consolidar-se de manera gairebé definitiva en les posicions de play-off d'ascens davant un rival directe com l´Europa. Els penedesencs ha encarat el duel amb les més que sensibles absències en l´onze inicial de Triguero i Oribe que durant la setmana havien patit un procés gripal, però més enllà d´aquesta circumstància i de la derrota, l´enfrontament ha tingut una elevada dosi de polèmica arbitral generada per un gol anul.lat al Vilafranca en el minut 5 de partit amb 0-0 en el marcador.

Una centrada a l´àrea l´ha rematada al fons de la xarxa Gestí, però el col.legiat Gonzalo Romero, que en primera instància havia donat validesa al gol, l´ha acabat anul.lant a instàncies del seu auxiliar per una suposada falta sobre el porter barceloní, Gianni, en el moment de la rematada del jugador quadribarrat. La decisió arbitral ha generat moltes protestes en el bàndol vilafranquí que, com és obvi, no han servit de res.

Aquesta acció ha acabat condicionant la resta de l´enfrontament que, tal i com es preveia, ha estat igualat. De fet, durant els primers 25 minuts no hi ha hagut jugades especialment perilloses, però en el minut 28 un xut potent d´Abel Rita des de la frontal ha superat Miguel Rita i ha significat el 0-1. A partir d´aquí i fins el descans, el Vilafranca ha buscat amb insistència la porteria de Gianni, però sense sort.

En el segon temps, els d´Iván Moreno han continuat portant el pes del joc, però l´Europa, molt ben ordenat, s´ha defensat amb criteri. L´entrada al terreny de joc de Triguero i Oribe ha donat una mica més de capacitat atacant al Vilafranca encara que això no s´ja traduït en gols. Per contra l´Europa ha rondat el 0-2 en una rematada de Poves a la sortida d´un córner en el minut 63.

Finalment, en el minut 70, una centrada al segon pal del mateix Poves l´ha acabada enviant al fons de la xarxa el seu company Padilla molt atent (0-2). Aquest segon gol sí que ha estat letal per un Vilafranca que, malgrat tot, no ha abaixat els braços i ha continuat batallant per intentar recuperar el goal-average (1-2 a la primera volta). Al final el 0-2 ha estat definitiu davant un sòlid Europa que ja s´ha situat a un punt del Vilafranca. La derrota és dura, però les opcions dels vilafranquins continuen intactes. El play-off segueix ben a prop. Després de Setmana Santa arribaran set partits històrics.

Vilafranca: Miguel Ramos, Duran, Castillo, Fontanils, Eric Via, Medina, Illescas (Guti 84´), Bueno (Oribe 66´), Gestí, Bernat Puig, Ayala (Santi Triguero 46´)

Europa: Gianni, Dot, Alberto, Cano, David López, Uri, Guzmán, Padilla (Alex 71´), Abel Rita (Lozano 77´), Poves (Fran Bea 80´), Nils

Arbitre: Gonzalo Romero Freixas (Tarragona). T.G: Bueno, Eric Via, Duran, Oribe, Illescas, Castillo, Iván Moreno (entrenador) //Nils, Poves, Uril, Padilla

Gols: 0-1 Abel Rita (28´); 0-2 Padilla (70´)

Incidències: Municipal de Vilafranca. 500 espectadors