Derrota del sènior del CNBV a casa del Begues

Imatge d'arxiu del CNB Vilanova. Eix

C.B. Begues 61 – CNBV El Surtidor 51

Dissabte per la tarda el sènior del CNBV es desplaçava a Begues per disputar l’últim partit de la temporada com a visitant. Després de la dura derrota contra el Papiol, els vilanovins volien sobreposar-se i seguir competint per intentar aspirar a la zona alta de la classificació, a l’espera que els equips capdavanters punxessin en els seus respectius partits.

Tot i les bones intencions visitants, ben aviat es va veure com aniria la tònica del partit. Des del primer minut l’àrbitre es va adreçar al Manuel per dir-li que no es podia aixecar ni dirigir-se a ell en tot el partit, en ser delegat d’equip. Les bones formes van mancar des de l’inici, però a la pista es veia un partit igualat, amb algunes accions defensives força positives per tal de no badar com es portava fent en els anteriors partits. Al final del primer quart, 14 a 12 a favor dels locals, amb la sensació, però, que s’estaven fent les coses bé i que es podria disputar un partit igualat malgrat les baixes de l’equip (Humbert i Mingo lesioants, i Eloi tocat per un cop que va rebre a l’inici del partit).

Durant el segon quart, però, els protagonistes del partit van deixar de ser els jugadors i l’àrbitre va començar a jugar un paper clau en el desenvolupament del matx, amb unes decisions força polèmiques. Crispació per part dels jugadors vilanovins, que encara no han trobat la manera de sobreposar-se a les decisions arbitrals, la qual cosa afecta negativament al seu joc. Diferència de 10 punts al descans, 31 a 21.

Al tercer quart, però, els vilanovins volien capgirar aquest marcador i disputar el partit fins al final, coneixedors de la importància que tenia per tal de no despenjar-se de la part alta. La diferència va disminuir i es va mantenir en 3 i 5 punts durant tot el que quedava de partit. La pena és que s’estava veient un partit molt brut per part dels dos equips a causa de la passivitat arbitral. El súmmum va arribar amb una falta tècnica a Manuel, qui no podia més ja amb la situació, i dues faltes seguides a l’Oscar, que van suposar la seva expulsió per cinc faltes personals.

S’entrava a l’últim quart amb 26 faltes xiulades en contra dels vilanovins i només 11 a favor. Diu molt de com va anar el partit. Els grocs van seguir lluitant fins al final, però les ganes d’acabar de l’àrbitre van suposar un cop massa dur del qual els jugadors no es van refer. A falta de dos minuts per acabar, es xiula la primera falta del quart a favor del Vilanova. I en un minut i mig, quatre més per tal que tots dos equips estiguessin en bonus. Al final, 10 punts de diferència que no reflecteixen la competitivitat oferta pels visitants durant molts minuts de joc. És clar que hi ha moltes coses a millorar i la derrota no és només culpa de l’àrbitre, però és una pena que el joc s’hagi de condicionar tant a causa de la passivitat del col·legiat.