Tercera Divisió Grup 5, 2015-16

Tercera derrota del Vilafranca que surt de la zona de play-off d'ascens

Peralada - Vilafranca. Eix

Peralada 3 -Vilafranca 1

Remuntada i, de nou, polèmica. El Vilafranca guanyava a Peralada en el minut 78 de partit (0-1), però en un últim tram de partit molt negatiu ha acabat encaixant tres gols malgrat jugar amb un home més i ha cedit la tercera derrota consecutiva (3-1). Ha estat un final marcat per la polèmica que, de moment, deixa els penedesencs fora de la zona de play-off d´ascens.

De fet, la història de l´enfrontament se centra en aquests últims deu minuts. El Vilafranca s´ha avançat en el marcador molt aviat, en el minut 4, amb un bon gol de falta de Víctor Oribe que ha enganyat la defensa i el porter en el xut d´una falta escairada. Amb el 0-1 s´ha arribat al minut 78 quan el local Lluc ha estat expulsat al veure la segona groga.

Tot semblava encarat pels d´Iván Moreno, però, a partir d´aquí, el color del partit ha patit un canvi inesperat. En el minut 79, just un minut després de l´expulsió de Lluc, el local Mate ha empatat aprofitant un refús del porter Miguel Ramos que ha acabat estès a terra reclamant una falta del jugador del Peralada. Amb l´1-1, el Peralada, molt necessitat de punts, ha guanyat una dosi extra de moral i en el minut 86 Borja ha capgirat el marcador després d´una acció en la que els vilafranquins han reclamat amb insistència una falta sobre Aitor Casas.

Amb el marcador en contra, el Vilafranca ha anat a buscar de manera descarada l´empat i ha desprotegit molt la defensa. Els d´Iván Moreno han pressionat la porteria de Dani Lobato de forma reiterada, però no han trobat el camí del gol. El Peralada s´ha dedicat a veure-les venir i ja en el minut 95, el pitxitxi d´aquest grup 5 de Tercera Divisió, Marc Mas, ha completat la remuntada empordanesa amb el 3-1.

Les repetides protestes dels penedesencs per l´actuació arbitral, sobretot en els dos primers gols del Peralada, només han servit per acumular targetes i, fins i tot, per a que l´entrenador Iván Moreno fos expulsat. Al final, un sorprenent 3-1 que provoca que el Vilafranca baixi fins el cinquè lloc de la taula. Val a dir, però, que més enllà de la irregular actuació del col.legiat, el degà ha rebut tres gols jugant amb superioritat. Cal prendre nota.

Peralada: Dani Lobato, Sergio García, Mate, Murga, Lluc, Iván Fernández (Pons 63´), Xavi Ferrón, Guillem, Marc Mas, Jaume Duran (Botxi 79´), Moñino (Borja 74´)

Vilafranca: Miguel Ramos, Duran (Aitor Casas 70´), Fontanils, Castillo, Eric Via, Medina, Boira (Bueno 75´), Oribe, Gestí, Bernat Puig (Ayala 64´), Santi Triguero

Arbitre: Carlos Rodríguez Enrique (Barcelona). T.G: Murga, Mate, Iván Fernández, Lluc (2) (TV: 78´) // Medina, Boira, Oribe, Eric Via, Castillo, Gestí, Iván Moreno (entrenador) (2) (TV 90´)

Gols: 0-1 Oribe (4´); 1-1 Maté (79´); 2-1 Borja (86´); 3-1 Marc Mas (95´)