Rugbi

El femení, campió de la copa d'argent

Infantil i cadet mantenen les opcions

El femení del SEL Vilanova. Eix

Després del partit de fa quinze dies a Martorell, el SantaNovaReus afrontava la tornada de la Final de la Copa Catalana d’Argent amb les Hipofuritanes a Reus, amb un marge de disset punts i la possibilitat d’aixecar el trofeu que les acredités com a campiones de la Copa d’Argent. Les noies van saltar diumenge a la gespa concentrades i amb la tensió adient per un encontre d’aquestes característiques, marcant caràcter des de les primeres jugades i imposant el seu pla de joc: al quart d’hora les locals ja disposaven d’un avantatge de 21 a 0 que va augmentar a mesura que passaren els minuts. Amb el xiulet final i un marcador favorable de 70 a 0, les noies del SantaNovaReus certificaven l’assoliment de la Copa davant del seu propi públic.

La resta de les categories del club, però, no van poder comptar els seus partis per victòries. Derrota a domicili del sènior en un partit enfront del CEU en què els barcelonins van saber jugar millor les seves cartes, especialment en el primer temps, i en què els de blau cel van quedar aculats a la seva meitat de camp i no van saber treure’s la pressió local de sobre. A la represa, els vilanovins van desampallegar-se en part de la pressió, i van poder jugar en determinats moments en la meitat contrària, sense acabar de treure però cap punt de la situació (25-0).

En les categories de formació, el cadet no va acabar de trobar el seu joc sobre la gespa artificial de la Teixonera en el seu compromís enfront el Químic ER. Tot i que els locals van avançar-se gràcies a dues marques, un assaig amb transformació va mantenir dins del partit durant el primer temps els vilanovins, que amb tot van cometre massa errors de mans i posicionament permetent els locals desenvolupar el joc de tres quarts (43-14); finalment, l’infantil va tornar de la seva visita a Tarragona, també, amb una derrota (37-7). Tot i avançar-se els locals als vint minuts de joc gràcies a un assaig, la resposta vilanovina no es va fer esperar i aviat, gràcies a una marca transformada, els joves del SELVNG es van posar per davant en el marcador (5-7). Dos assajos locals en moments delicats, al final del primer temps, i a l’inici de la represa, van fer que el RC Tarragona guanyés consistència davant d’un SELVNG que no va poder recuperar-se del sotrac. Tot i les dues derrotes, tan infantil com cadet mantenen les possibilitats d’acabar la fase regular entre els quatre primers classificats i, en conseqüència, lluitar pel Campionat.