Judo

El Vendrell seu de la fase prèvia al Campionat d'Espanya de Judo

Redacció El Vendrell 18-04-2016 16:55 Lectures 1703
Podi -100 kg. Eix

Podi -100 kg. Eix

El Vendrell, capital del Baix Penedès, ha estat una de les 5 seus que aquest cap de setmana estan acollint la fase prèvia al Campionat d’Espanya, la Fase Sector, que defineix els esportistes que accediran a la fase final.

Des de les 15:00 h de la tarda i fins les 19:30, els judokes provinents de la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, les Balears i Catalunya s’han disputat les tres places per categoria de pes que permeten accedir al Campionat d’Espanya que es celebrarà el proper 30 d’abril i 1 de maig a Madrid.

La selecció catalana, composta per 42 judokes ha aconseguit classificar 13 judokes en una competició d’una exigència molt alta. En categoria masculina, Eole Picot a -73 kg, Teimuraz Khachidze a -100 kg i Carlos Platier a -90 kg han quedat en primer lloc; Giorgi Khabuliani a -81 kg, Gerard Garriga a -60 kg, Giorgi Tchemaladatze a -66 kg i Fran Molina a -100 kg han resultat en segona posició; Eric Peña ha obtingut la tercera posició a -66 kg.

L’expedició femenina, ha aconseguit cinc places: l’or de Yolanda Torres a -78 kg i les medalles d’argent de Daine Cordero a -48 kg, Elena Gassull a -52 kg, Carla Ubasart a -57 kg i Míriam Pané a -63 kg han servit per classificar a aquestes esportistes.

Als 13 judokes que han aconseguit el passaport per participar al Campionat d’Espanya cal afegir els que la van obtenir per mitjà del circuit de Copes d’Espanya, Melanie Chisari a -63 kg, Patrícia Torres a -57 kg,  David Garcia a -60 kg i  Marta Anton a +78 kg: en total 17 catalans han accedit a la Fase Final i viatjaran a Madrid per intentar pujar al podi del campionat estatal.

Jordi Yuste, Rebeca Garcia i Juan Ma Búrdalo, responsables de la categoria absoluta a nivell català, han destacat el baix nombre de classificats en relació amb la temporada passada. Rebeca Garcia, seleccionadora femenina, explicava que “esperava classificar més esportistes però, que estic convençuda que es podran aconseguir bons resultats al Campionat d’Espanya”.

Juan Ma Búrdalo, seleccionador masculí, destacava que: “Els resultats han quedat per sota de les expectatives amb les que afrontàvem la competició. Ha estat sorprenent l’eliminació de certs judokes que partien com a favorits, no obstant, crec que malgrat que els resultats no siguin ni els desitjats ni els esperats, a Madrid posarem les coses difícils i podrem sumar algunes medalles”-ha explicat Búrdalo.

El lliurament de medalles ha anat a càrrec del President de la Federació de Judo de la Comunitat Valenciana, Sr. Salvador Gómez i del President de la Federació amfitriona, la FCJiDA, Sr. Fermín Parra. La competició ha comptat amb el suport de la Regidoria d’Esports del Vendrell i de voluntaris del Club Ebresport que han col·laborat per tal que es pogués desenvolupar amb èxit aquest esdeveniment.


ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No