Tercera Catalana Grup 12é, 2015-16

Vibrant triomf del Vilafranca que continua tenint el play-off d'ascens a tocar

Vilafranca - C.E. Sabadell B. Eix

Vilafranca 4 - C.E.Sabadell B 3

Aquest és el camí. El Vilafranca ha aconseguit aquest migdia demostrar-se a sí mateix que té capacitat suficient per a derrotar a qualsevol i que la classificació per la disputa del play-off d'ascens és més possible que mai. El duel davant el Sabadell B no ha estat gens fàcil, sobretot després del 0-1 inicial dels arlequinats, però el degà ha pogut acabar capgirant la situació en un partit farcit d'oportunitats i d'alternatives.

El duel ha començat amb pressió vilafranquina, però en el minut 11, Xavi Civil, el millor jugador del filial del Sabadell, ha aprofitat una pilota llarga per a fer-se un espai i acabar superant Kilian amb un bon xut. Cuirosament, el 0-1 ha estat com una injecció de forces per al Vilafranca que de la mà d´un inspirat Víctor Oribe ha tardat ben poc a donar la volta a la truita. En els minuts 15 i 25 el jugador quadribarrat, en dues brillants accions personals, ha marcat dos gols i ha tornat l'alegria a la graderia del municipal.

El més complicat semblava fet, però just abans del descans, una jugada per la banda del Sabadell B ha acabat amb una centrada rasa que l'omnipresent Xavi Civil, amb la punta de la bota, ha enviat al fons de la xarxa (2-2). El gol visitant ha estat un gerro d'aigua freda pel Vilafranca que s'ha retirat als vestidors amb mal sabor de boca.

La segona part ha començat amb un continu d'oportunitats vilafranquines. Una rematada creuada d'Oribe que ha desviat a córner Aliaga (50´) o un xut al pal de Santi Triguero (53´) han estat el preludi del 3-2 que ha acoseguit un brillant Gestí completant una jugada per la banda. De nou el degà s'avançava, però com havia passat a la primera part, en el minut 64 ha tornat a sorgir del no res la figura de Xavi Civil que amb un xut creuat des de la frontal ha tornat a sorprendre Kilian (3-3).

El desànim per l´empat ha durant ben poc. El Vilafranca ha tornat a la càrrega conscient de la importància del que tenia entre mans i en el minut 73, l´etern Santi Triguero ha marcat gràcies a un bon xut. Amb el 4-3, els penedesencs han apretat en defensa i no han permès més alegries atacants al Sabadell B que en el darrer quart d´hora ha generat molt poc perill. Al final un espectacular 4-3 que torna al Vilafranca al camí del play-off. Queden tres partits. Tres finals. La història guarda un lloc a aquest Vilafranca.

Vilafranca: Kilian, Albarrán, Fontanils, Castillo, Eric Via, Illescas, Oribe, Boira, Gestí (Bueno 81´), Bernat Puig (Ayala 65´), Santi Triguero (Luca Tremiño 91´).

C.E.Sabadell B: Aliaga, Alex, Guillem, Estellés (Español 57´), Alba, Josep Díez (Marc Martí 77´), Toni Martín, Ferreira, Xavi Civil, Max, Joel (Antonio 68´).

Arbitre: David García Rosel (Girona). T.G: Eric Via, Fontanils // Estellés

Gols: 0-1 Xavi Civil (11´); 1-1 Oribe (15´);  2-1 Oribe (25´); 2-2 Xavi Civil (44´); 3-2 Gestí (60´); 3-3 Xavi Civil (64´); 4-3 Santi Triguero (73´)

Incidències: Municipal de Vilafranca del Penedès. 500 espectadors