Copa CERS

El Patí Vilafranca a la final de la Copa de la CERS

Vilafranca-Sporting. Eix

Sporting Clube de Portugal-C.P.Vilafranca-Cafès Novell 1-1 (1-2 p.p)

Històric!!. El Patí Vilafranca es va classificar ahir per la gran final de la Copa de la CERS a l'mposar-se en una agònica tanda de penals resolta per un ajustat 2-1 a l'Sporting de Lisboa després que el temps reglamentari i la pròrroga acabessin amb un 1-1. Es la primera vegada en els 46 anys d'existència del club que els penedesencs disputen una final europea. El gran duel serà aquesta mateixa tarda (7.30 hores) davant els amfitrions de la Final Four, el Barcelos. El penal decissiu que va significar el 2-1, el desè de la tanda, el va transformar un imperial Roger Rocasalbas.

L'enfrontament amb el potent Sporting va ser tan igualat com es preveia. En el primer temps, el joc va ser intens, però amb poques oportunitats clares de gol a les respectives porteries. El Patí Vilafranca es va carregar amb molta facilitat de faltes i, de fet, va arribar a les 9 en el minut 22 de partit. Amb tot, el 0-0 es va mantenir fins que en el minut 23 un penal a favor dels portuguesos el va transformar el veteraníssim Luis Viana (1-0).

Després de l'1-0 del descans, a la represa el Patí Vilafranca va sortir a la pista amb més claredat atacant i ben aviat va posar setge a la porteria de Girao. En el minut 26,5, els de Jordi Garcia, gràcies a una falta directa trasformada per Roger Rocasalbas, empataven el duel i retornaven la il.lusió al centenar d'aficionats catalans desplaçats a Portugal.

A partir d'aquí es va entrar en un periode d'anades i vingudes en la que qualsevol equip hauria pogut marcar. En el minut 39, Joan Vázquez va rondar 1-2 en una rematada des de l'interior de l´àrea i en el minut 47 el que va tenir la sentència va ser Edu Fernández. En l'acció posterior, l'ensurt el va donar el brasiler Cacau en una rematada en solitari davant de Camps que el porter penedesenc va resoldre amb encert.

No hi va haver gols i la semifinal va entrar en una pròrroga al límit de l'emoció en la que el marcador tampoc es va moure. La por a encaixar el gol d'or va pesar massa en tots dos equips i les ocasions van ser més aviat poques en els deu minuts suplementaris. Així es va arribar a la tanda de penals en la que el Vilafranca va ser capaç de refer-se de l'1-0 de Tiago Losna amb els gols de Marc Navarro i el definitiu d'un Roger Rocasalbas simplement genial (!!). Això és histôria viva del Patí Vilafranca. Tothom podrà dir que jo hi vaig ser. Avui la gran final. La festa encara pot ser més grossa.

Sporting Clube Portugal: Angelo Girao, Daniel Oliveira “Poka”, Joao Pinto, André Centeno, Luis Viana (1) -cinc inicial- Esteban Abalos “Tuco”, Claudio Filho “Cacau”, Tiago Losna, Ricardo Figueira

C.P.Vilafranca-Cafès Novell: Gerard Camps, Marc Navarro, Edu Fernández, Roger Rocasalbas (1), Joan Vázquez -cinc inicial- Jordi Galán, Rubén Fernández

Arbitres: Franco Ferrari i Mateo Galoppi. Targeta blava: Tuco

Gols: 1-0 Luis Viana (p) (23´) -descans- 1-1 Roger Rocasalbas (fd) (26,5´)

Penals: 0-0 (falla Viana); 0-0 (falla Edu Fernández); 0-0 (falla Poka); 0-0 (falla Vázquez); 1-0 (Tiago Losna); 1-1 Marc Navarro; 1-1 (falla Figueira); 1-1 (falla Galán); 1-1 (falla Tuco); 1-2 Roger Rocasalbas

Incidències: Pavilhao Municipal de Barcelos (Portugal). 700 espectadors

El Barcelos també es classifica per penals
O.C.Barcelos-Matera 3-3 (2-1 p.p)

O.C.Barcelos: Ricardo da Silva, Pedro Mendes, Luis Querido, Hugo Costa, Reinaldo Ventura (3) -cinc inicial- Miguel Vieira “Vieirinha”, Joao Guimaraes, José Rocha

Matera: Valentín Grimalt, Juan López (1), Valerio Antezza (2), Mattia Ghirardello, Gonzalo Romero -cinc inicial- Davide Borsi, Jonathan Cellura

Arbitres: José Gómez i Juan Melero

Gols: 1-0 Reinaldo Ventura (20´), 2-0 Reinaldo Ventura (24´58”) -descans- 2-1 Juan López (30´); 2-2 Valerio Antezza (36,5´); 3-2 Reinaldo Ventura (fd) (39´); 3-3 Valerio Antezza (40,5´)

Incidències: Pavilhao Municipal de Barcelos. 1500 espectadors