Final europea

El Patí Vilafranca perd una intensa final de la Copa de la CERS

El Vilafranca s'ha avançat dues vegades en el marcador, però els portuguesos, comandats per un pletòric Luis Querido, han estat demolidors

El Patí Vilafranca perd una intensa final de la Copa de la CERS. EIX

No ha pogut ser. El Patí Vilafranca ha perdut aquest vespre la seva primera final europea davant un Barcelos que ha sabut treure profit del fet de jugar a casa i que s'ha beneficiat també de la més que discreta actuació dels col.legiats italians Galoppi i Ferrari a la primera meitat. Ha estat una pena perquè el Vilafranca s´ha avançat dues vegades en el marcador (0-1 i 1-2), però els portuguesos, comandats avui per un pletòric Luis Querido, han estat demolidors en les ocasions que han tingut.

La final ha començat de la millor manera possible per al Patí que al minut i mig s'ha avançat amb una rematada de Rocasalabas a la sortida d'una falta. El més difícil començava a fer-se realitat, però ben aviat el Barcelos ha empatat de la mà d'Hugo Costa. Els penedesencs, però, no s'han arrugat ni davant el rival ni davant la fortíssima pressió ambiental i Joan Vázquez, només vuit segons després de l'empat de Costa, ha aconseguit l'1-2.

A partir d'aquí i just després d'un xut al pal d'Edu Fernández, s'ha entrat en la fase més polèmica de la final. En deu minuts, els àrbitres han assenyalat dos penals a favor del Barcelos (un d'ells més que discutible), han ensenyat una targeta blava a Jordi Galán i han acabat descentrant als penedesencs. En aquesta fase, el Barcelos ha marcat quatre gols consecutius (dos de penal de Querido) i ha situat un preocupant 5-2 a l'electrònic amb el que s'ha arribat al descans.

La segona part ha començat amb un gol de falta directa de Rocasalbas en el minut 30 (5-3), però en aquest segon periode els portuguesos, amb un joc més calmat, s'han dedicat a controlar el ritme i a mantenir el marcador. Amb tot, el mateix Rocasalbas hauria pogut donar esperances al Patí si hagués encertat una falta directa en el minut 37.

El 5-4 no s'ha concretat i el Barcelos, molt segur de sí mateix, ha reforçat encara més el seu entramat defensiu fins que en el minut 47 Luis Querido (fill del que va ser entrenador del Vilanova, José Querido) ha col.locat el definitiu 6-3 en una falta directa. Ha estat la sentència d'una final que no s'ha guanyat però que ja forma part de la història del Patí Vilafranca. Gran Vilafranca. La gesta es recordarà molt de temps a la capital de l'Alt Penedès. Enhorabona.

O.C.Barcelos: Ricardo da Silva, Pedro Mendes, Luis Querido (3), Reinaldo Ventura, Hugo Costa (2) -cinc inicial- Miguel Vieira “Vieirinha”, Joao Guimaraes (1)
C.P.Vilafranca-Cafès Novell: Gerard Camps, Marc Navarro, Edu Fernández, Roger Rocasalbas (2), Joan Vázquez (1) -cinc inicial- Rubén Fernández, Jordi Galán
Arbitres: Matteo Galoppi i Franco Ferrari. Targetes blaves: Reinaldo Ventura (2), Jordi Galán (2), Roger Rocasalbas
Gols: 0-1 Roger Rocasalbas (1,5´); 1-1 Hugo Costa (5´50”); 1-2 Joan Vázquez (5´58”); 2-2 Luis Querido (p) (10,5´); 3-2 Hugo Costa (14´); 4-2 Luis Querido (p) (19,5´); 5-2 Joao Guimaraes (20,5´) -descans- 5-3 Roger Rocasalbas (fd) (30´); 6-3 Luis Querido (fd) (47´)
Incidències: Pavilhao Municipal de Barcelos. 3000 espectadors