El Juvenil del CE Vendrell, campió de Catalunya d'hoquei patins

El Juvenil del CE Vendrell, campió de Catalunya. Eix

El passat divendres 29 d'abril donava inici el 34è Campionat de Catalunya Juvenil d'hoquei patins a Mollerussa, el CE Vendrell estava enquadrat en el grup B i el primer partit el jugava contra el Reus Deportiu. Va ser un partit molt feixug, es van trobar amb una defensa molt tancada i trobant-se amb contracops constants. A la meitat de la segona part es va avançar al marcador i, un minut després, tornava a marcar, però una falta previa l'anul·lava i la falta directa no entrava. El Reus va saber aprofitar aquesta falta de encert i en pocs minuts va donar la volta al marcador, cosa que el Vendrell va poder deixar en taules a 2 minuts per al final.

L'endemà, dissabte, tocava l'Igualada A, el partit no va començar amb bon peu, i a la mitja part ja es perdia per 4-0. La segona part no va millorar i el resultat final va ser de 8-0. Per la tarda, s'havia de fer una gran gesta i guanyar un dels favorits del torneig, el Manlleu A, i el Vendrell va desenvolupar un joc molt profund, amb ajudes constants en defensa i un encert davant que quasi va tocar el 100%. El Vendrell es va arribar a avançar 2-0, però dues errades en defensa van posar el 2-2 en menys de minut i mig, però el Vendrell va poder fer el tercer abans de finalitzar la primera part. La segona meitat va ser de domini del CE Vendrell de nou, que no va perdre la cara al partit i va acabar 8-4.

Quedava pendent el resultat de l'últim partit, on el Reus va guanyar només d'1 gol i el Vendrell es classificava com a segon de grup. En aquest sentit, cal felicitar els equips per seguir amb la competivitat i no deixar perdre o guanyar un partit tot i tenir la classificació feta.

Un cop arribada la classificació per jugar semifinals, tocava jugar diumenge a les 9:30 h contra el FC Barcelona, l'únic equip invicte del torneig fins llavors. El Vendrell, amb un joc molt semblant al vist dissabte tarda, va treballar molt la defensa i es va avançar a mitja primera part 1-0, resultat que va quedar al marcador fins que faltaven 3 minuts per al final, on el Vendrell va tenir de nou un encert brutal i va posar el 3-0 al marcador. Però l'hoquei té aquestes coses i el FC Barcelona va se capaç de marcar 2 gols en minut i mig, fent treballar de valent al Vendrell fins al final del partit, que va acabar guanyant per 2-3. Aquest resultat feia història al Vendrell, que feia 20 anys que no classificava un equip per a la final d'un Campionat de Catalunya. En aquella ocasió va ser en categoria Aleví.

Un cop assegurada la presència del Vendrell al Campionat d'Espanya (la darrera vegada en Juvenil va ser el 1985), que es disputarà a terres gallegues del 13 al 15 de maig, restava la final, el mateix diumenge a les 18:15 h i de nou contra l'Igualada A. El Vendrell amb el mateix treball en defensa es va tornar a avançar al marcador 1-0. El joc anava d'un costat a l'altre amb opcions a totes dues porteries i l'encert somreia al Vendrell amb el 2-0. L'Igualada posava el 2-1 abans d'acabar la primer part. A la represa l'Igualada tornava amb un atac constant i el Vendrell treia el millor de cadascun aturant totes les opcions, cosa que va fer pujar el 3-1 al marcador. El segon de l'Igualada arribava a mitja segona part i posava les coses difícils, però un treball constant i sense defallir va fer que a falta de 10 segons per al final posés el 4-2 al marcador final.

A la final, l'ambient va ser el de les grans ocasions amb el desplaçament a Mollerussa de nombrós públic del Vendrell, famílies de la base d'hoquei del CE Vendrell, la Grada Jove, Orgull Roig i Negre, la penya del Cal Guitarra, etc., que es van sumar als familiars de l'equip que durant tres dies van estar al costat de l'equip en tot moment. També es va comptar amb la presència del president de la Secció d'Hoquei, Víctor Romagosa; del president del Club, Jordi Robles, i de l'alcaldel del Vendrell, Martí Carnicer. Tots plegats van donar la força necessària als jugadors que, malgrat la seva joventut, van mostrar una gran maduresa per sobreposar-se a les situacions més difícils i demostrar que són un gran equip.

Cal felicitar l'Igualada A, equip molt competitiu i que ha fet que la final hagi estat d'un alt valor esportiu, i el Vendrell per aconseguir
de nou fer història i guanyar una final de Campionat de Catalunya, i en categoria Juvenil, on els equips són d'un alt nivell competitiu i és molt complicat aconseguir el campionat.

Felicitat Campions.

Jugadors: Pol Ferrer, Martí Zapater, Iker Casado, David Paris, David Lecha, Joan Lluís Mudarra, Aleix Català, Aleix Navarrete, Arnau Güell i Sisco Prats.

Técnics: Xavier Nicolas, Toni Porta i David Guasch.

Auxiliars: Andreu Ferrer, Miguel Casado i Quim Tomàs.