Bàsquet

Emotiu homenatge a la jugadora Eli Isern, en actiu després de 32 temporades com a sènior

Un exemple en el món del bàsquet i de l'esport. Amb gairebé 50 anys segueix jugant i aquesta temporada al màxim nivell de Catalunya. Cas únic en el bàsquet femení catal

Redacció Vilanova i la Geltrú 03-05-2016 10:05 Lectures 2797
Homenatge a la jugadora del CB Samà Vilanova, Eli Isern. Eix

Homenatge a la jugadora del CB Samà Vilanova, Eli Isern. Eix

El Club Bàsquet Samà va organitzar diumenge un homenatge a la jugadora de l'equip Sènior Femení, Eli Isern. La vilanovina, nascuda el 30 de juliol de 1966 ha jugat 32 temporades en categoria sènior en diferents clubs de la ciutat.

Després de darrer partit de lliga del seu equip al CEM Isaac Gàlvez, el club la va sorprendre amb un homenatge a la seva trajectòria esportiva. El president del Samà, Xavi Lázaro, va destacar l'esperit d'Isern i la seva aportació en tots els equips i clubs dels quals ha format part. Entre el públic assistent, familiars, excompanyes de joc, entrenadors i directius dels clubs dels quals la vilanovina ha format part.

Eli Isern va començar a jugar amb 13 anys i ha estat 16 temporades jugadores del Club Bàsquet Vilanova, 6 temporades al Club Esportiu Vilanova i la Geltrú i les darreres 10 temporades al Club Bàsquet Samà Vilanova. El president del club vilanoví li fa lliurar com a regal una figura de Sergi Salvó que reprodueix la jugadora amb una cistella de bàsquet. També va participar en l'homenatge el vicepresident de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Guiu, que la va obsequiar amb una placa record de l'acte. Un dels moments més emotius de la celebració va ser quan l'equip de prebenjamins que entrena Eli Isern li va lliurar un ram de flors.

Per part de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú la regidora d'Esports, Blanca Albà, va participar en l'homenatge posant en relleu el fet que Isern a banda de ser una esportista amb una llarga trajectòria, ha estat capaç de compaginar l'esport, la vida laboral i la família.

L'acte va finalitzar amb el reconeixement per part de les companyes d'equip de la jugadora, que li van regalar un àlbum fotogràfic.

En la trajectòria esportiva d'Eli Isern destaca haver aconseguit l'ascens a Primera Catalana i a Segona Nacional amb el Club Bàsquet Vilanova, a Primera Catalana al Club Esportiu i l'ascens a Segona Catalana, Primera Catalana i Copa Catalunya amb el Samà. La major part de la seva carrera ha jugat de pivot, encara que als inicis també va jugar d'aler. Els entrenadors que l'han entrenat destaquen d'ella que és molt treballadora, constant i competitiva. Sempre és respectuosa amb tothom: companyes, entrenadors, rivals i àrbitres. Té un bon llançament de mitja distància i és una gran defensora, moltes vegades davant de jugadores interiors molt més corpulentes que ella.

L'Eli Isern és un exemple en el món del bàsquet i de l'esport. Amb gairebé 50 anys segueix jugant i aquesta temporada al màxim nivell de Catalunya. Cas únic en el bàsquet femení català. A més en cada partit supera els trenta minuts de joc i és una peça vital del seu equip.

Es prepara durant tot l'any sense èpoques de descans per tal de mantenir la seva condició física que li permeti seguir jugant a bàsquet. La seva motivació per jugar fa que l' Eli vulgui continuar temporada rere temporada i la seva continuïtat depengui del seu estat físic.

És admirada i respectada per companyes, i rivals, entrenadors, i àrbitres. Aquesta temporada ha jugat a la categoria que sempre havia somiat assolir, a Copa Catalunya. Precisament el fet que l'equip no hagi aconseguit mantenir-se a aquest nivell l'espero a seguir una temporada més per recuperar la categoria, segons va dir ella mateixa diumenge.


ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No