A manca d’una jornada, el CB Sitges ja està classificat per les fases d’ascens

Sènior  Masculí – Copa Catalunya – Grup 01 – jornada 29a.

Bàsquet Sitges “A” 70 - Sagrada Familia Claror 53

Marc  2 , Jordi   , Roger 16 , Edu 2, Noel 1, Saladié 8, Xavi 17, Mauro 6, Gonzálvez, Nacho 7 ,  Álex 8 , Velasco 5, Daniel Otto  .

Entrenador: Edu Piñero i Galdric Bover   Delegat: Fredi D. Bartés

Parcials: 26-6  8-18  15-15  20-14

Un equip recent ascendit a la màxima categoria del Bàsquet Català, com és el cas del Bàsquet Sitges, l’objectiu normal seria mantenir-se, però l’ambició d’aquest Sitges i especialment del seu equip tècnic encapçalat per el seu entrenador Eduard Piñero, s’havia fixat com a fita a l’inici de temporada, entrar a les fases d’ascens, és a dir, finalitzar la temporada entre els quatre primers.

Doncs dit i fet, a manca d’una jornada, el Bàsquet Sitges ja està classificat per jugar les fases d’ascens.

No ha estat fàcil adaptar-se al nivell de la categoria, a diferència de l’equip del 2010 que va assolir també les fases d’ascens de Copa a EBA, aquest equip del 2016 està constituït per un grup important de joves jugadors, formats a la pedrera del bàsquet Sitges. Aquelles fases d’ascens del 2010 es van aconseguir després de 9 anys de permanència a Copa Catalunya.

Per aquest important partit el Sitges tenia les baixes de Gerard i Jordi, El SAFA, que era el penúltim classificat,  ja era equip descendit sense opcions de jugar el Play off de la permanència. El Bàsquet Sitges va sortir amb el cinc inicial format per Velasco, Alex, Mauro, Roger Pérez i Xavi. En els 8 primers minuts de partit el Sitges ja li havia endossat 21-1 que al final del primer quart serien 26-6. La relaxació i les rotacions farien que el SAFA retallés las diferències fins un 35-24 per marxar cap els vestidors. Bronca monumental al vestidor per la relaxació i la falta de tensió en defensa del segon quart i empat a 15 en el tercer quart per començar els darrers 10 minuts de partit amb el marcador 50-39. Tot i el recital de xiulet dels àrbitres, que en aquest darrer quart xiularen tot el que no havien xiulat en 30 minuts, el Sitges controla el partit i especialment en el joc interior; Xavi 17 punts i Roger Pérez 16, fins el final el SAFA no faria perillar la victòria, per 17 punts de diferència 70-53.

Amb la derrota dels Lluïsos al camp del SESE 74-68 el Sitges aconsegueix la tercera posició a manca d’una jornada i els Lluïsos no tenen assegurada plaça de fases d’ascens, si perden l’última jornada, ja que el Roser ha  guanyat al camp del Viladecans 60-72.

En la darrera jornada el Sitges visita la pista del Cèltics Molins, el Roser rep el Collblanc Torrasa i els Lluisos reben el C.B. Valls.
Els Sitges guanyant  el Molins seria tercer. Si el Sitges perd i els Lluïsos guanyen, el Sitges seria quart. Si el Sitges perd i els Lluïsos perden, el Sitges també seria tercer.

El Molins es juga el tenir el factor camp a favor en les fases de descens que les tindrà que jugar de totes maneres. El partit al Camp del Molins és el diumenge a les 19:15 hores i ja es sabrà el què ha passat a la resta de partits.