Sènior  Masculí – Copa Catalunya – FASES D’ASCENS A EBA.

Bàsquet Sitges “A” 83 - Mataró- Feimat 67

Marc 3, Jordi 9, Roger 4, Edu 12, Noel, Saladié 15, Xavi 18, Mauro, Gonzálvez, Nacho, Álex 14, Velasco 8, Daniel Otto, Cristian Sánchez.

Entrenador: Edu Piñero i Galdric Bover    Delegat: Fredi D. Bartés

Parcials:  15-19   16-10  27-18  25-20

La nau que capitaneja Joan Eduard Piñero va consolidar la seva tercera plaça a Molins de Rei, on va vèncer per un equilibrat 74-81,  (...) els blancs no tenen cap pressió i afronten una eliminatòria complicada, contra l’equip més en forma de tota la competició. Amb un grup amb una base pròpia com a segell característic,...”

Les línies visitants les organitza Marc Guillem, tècnic del bloc de Mataró, que visita Pins Vens en el seu millor moment del curs, travessant una ratxa de 9 victòries consecutives. (...) Amb jugadors de talent descomunal com el base Natxo Ariño i l’aler-pivot David Romero, extraordinari en aquest darrer tram de fase regular, els fitxatges d’enguany (Iker Guallar, Santi Serratacó, Jordi Costa, etc) han rendit a un nivell excels i la gran sintonia exhibida a la pista ha dut els unionistes a efectuar una excepcional segona volta. (...) al derbi mataroní, on els grocs van prémer un accelerador que no ha fet més que augmentar la velocitat, fins a un punt vertiginós...
“Fin de la cita” extracte de les noticies de la  Web de la Federació del Bàsquet Català.

Per si hi havia algun dubte el Mataró-Feimat era el favorit per tothom menys per uns...

Amb aquestes expectatives i amb les baixes de Gerard Gonzálvez i Mauro Pérez tots dos per lesió, afrontava el Bàsquet Sitges el partit d’anada d’aquests quarts de final que donen accés a la final four de Copa Catalunya.

El cinc inicial del bàsquet Sitges format per Velasco, Alex, Jordi, Xavi i Edu plantava cara el Mataró amb un quart igualat que es decantaria del costat dels del Maresme per quatre punts 15-19. El segon quart amb la mateixa dinàmica d’alternances, el marcador es decanta del costat dels del Garraf per sis punts 16-10 i cap els vestidors amb dos d’avantatge 31-29

El inici del tercer quart fou trepidant i l’intercanvi de cistelles espectacular, on un triple era respost amb un altre triple, d’aquest intercanvi  de cistelles el Sitges en sortí triomfant amb un parcial de 9 punts favorable 27-18 tot i que pagà un preu molt alt, perquè els homes interiors del Sitges es carregaren de personals, al final del tercer quart 58-47.

El Matarò en el darrer quart s’enfonsà i el Sitges arribà a tenir 20 punts d’avantatge 77-57, que tant sols es poderen retallar amb l’eliminació dels tres pivots Xavi, Roger i Edu, i els 33 tir lliures que el Mataró llança, per tan sols els 16 del Sitges en tot el partit,  i que a manca de 3 minuts per finalitzar el partit, en el darrer quart, el Sitges portava 9 faltes personals assenyalades en aquest quart  i el Mataró tan sols dues.

En la darrera possessió amb el marcador 81-67 , 14 punts d’avantatge, el Mataró ataca per retallar dos  punts i deixar la renda amb 12, però la bona defensa del Sitges fa que el Mataró perdi la pilota amb camp enrere, a manca de 5 segons. Temps mort i possessió per el Sitges, jugada d’estratègia dels homes de Piñero que surt a la perfecció i acaba amb esmatxada espectacular, d’un possible més 12 a un real més 16, 83-76.

Una renda important però que davant d’un equip com el descrit en la web de la federació segur que per defensar-los caldrà jugar a un nivell similar al d’aquest dissabte.

Premini masculí

BÀSQUET SITGES 37 - PAIDOS ASFE 35

Parcials: 7-14, 5-4, 0-6, 8-0, 3-3, 3-2, 3-2, 8-4.

El premini del Sitges acaba la fase regular com a primer classificat, amb una sola derrota, després de guanyar l'últim partit a casa contra el St. Fruitós. Els visitants van sorprendre el Sitges al principi del partit, 12-24 al final del tercer període. A poc a poc, els sitgetans van anar entrant al partit però el joc no era gens bo, amb moltes errades i pilotes perdudes.

Després d'uns períodes força igualats i amb moltes imprecisions per part dels dos equips, s'arribava al darrer temps amb victòria visitant per només dos punts, 29-31. En l'últim període el Sitges va treballar de valent i va aconseguir capgirar el marcador després d'anar perdent durant tot el partit. Moltes felicitats!