Copa Catalunya

El Vilafranca dóna la sorpresa i elimina el Reus en la primera ronda de la Copa Catalunya

Vilafranca - Reus Deportiu . Eix

Vilafranca-Reus Deportiu 1-1 (5-4 p.p.)

Inici trepidant. El Vilafranca va donar ahir al vespre la primera gran campanada de la temporada a l'eliminar el Reus Deportiu en la primera ronda de la Copa Catalunya. El partit va acabar amb empat (1-1) gràcies a un gol de l'etern Santi Triguero en el minut 87 i a la tanda de penals els penedesencs van estar més encertats (5-4). El Vilafranca s'enfrontarà ara al guanyador de l'eliminatòria entre el Castelldefels i el Badalona.

La veritat és que, per a l'equip d'Iván Moreno, el primer partit de pretemporada era tot un examen de gamma alta. El Reus Deportiu, flamant equip de Segona A, era l'evident favorit per la diferència de categoria i pel fet d'estar més rodat fisicament davant un Vilafranca que només porta deu dies d'entrenaments. A l'hora de jugar, però, no es va notar tanta diferència i si bé és cert que el Reus va dominar el duel amb claredat, els vilafranquins, una vegada més, van donar la cara i van lluitar al límit de les seves forces.

La primera part va ser intensa. El Vilafranca, amb el debut en l'onze inicial de Josu i Josep Díez, va tenir les primeres ocasions a peus de Triguero (16´) i Guti (17´), però quan el Reus va començar a arribar, va portar la por a la graderia. L'oportunitat més clara dels reusencs la va tenir Miramon en el minut 30 en una rematada que, després de tocar Miguel Ramos, es va estavellar al pal. En el minut 44, Olmo, a la sortida d'un córner, va enviar la pilota al travesser exterior.

Gol en contra per començar

Després de l'esperançador 0-0 del descans, la segona part va arrencar amb un cop a la línia de flotació del Vilafranca. En el minut 47, el Reus va aconseguir el 0-1 en una rematada de cap de López Garai a la sortida d´un córner. El gol va deixar tocats els vilafranquins que van tardar una bona estona en tornar-se a acostar als dominis de Codina.

En el minut 72, Oribe, en una brillant acció individual, va fregar l'1-1, però el seu xut de rosca el va desviar Codina de forma espectacular. Els minuts van anar passant i el 0-1 semblava que seria el resultat definitiu, però encara quedava el millor de la tarda-vespre. En el minut 87, una altra jugada marca de la casa d'Oribe va acabar amb una centrada al segon pal que Santi Triguero va rematar al fons de la xarxa (1-1).

El gol va fer esclatar el municipal i va permetre el Vilafranca arribar a la tanda de penals on va fer gala d'un encert envejable. L'errada d'Albístegui va condemnar el Reus. Gran inici de temporada. Aquest Vilafranca continua exhibint múscul.

FC Vilafranca: Miguel Ramos, Duran, Fontanils, Castillo, Eric Via (Arnau 78´), Medina, Josu Rodríguez (Oscar Hernando 63´), Oribe, Guti (Guzmán 78´), Josep Díez (Bernat Puig 56´), Santi Triguero

Reus Deportiu: Codina, Alberto (Marcel 63´), Miguel, Atienza, Olmo, López Garai, Fran (Angel 78´), Folch (Ricardo 63´), Mayor (Maki 63´), Miramon (Albístegui 63´), Jorge Díaz (Edgar Hernández 63´)

Arbitre: Vicente Muñoz Baquero (Vallès Occidental). T.G: Duran, Fontanils, Medina, Josu Rodríguez, Oribe, Josep Díez

Gols: 0-1 López Garai (47´); 1-1 Santi Triguero (87´)

Penals: 0-1 Ricardo; 1-1 Oribe; 1-2 Atienza; 2-2 Guzmán; 2-2 falla Albístegui; 3-2 Castillo; 3-3 Maki; 4-3 Bernat Puig; 4-4 Edgar Hernández; 5-4 Santi Triguero

Incidències: Municipal de Vilafranca del Penedès. 300 espectadors