Queixes de banyistes

Acord a Calafell per traslladar l’escola de vela i el varador de patí català al port de Segur

L'acord es produeix després de les queixes que han fet els banyistes per l'ocupació de zones de platja per aquestes activitats

Redacció Calafell 29-08-2016 9:07 Lectures 5769
Imatge de les activitats de l'Escola de Vela Calafell. Escola de Vela Calafell

Imatge de les activitats de l'Escola de Vela Calafell. Escola de Vela Calafell

L’Ajuntament de Calafell i l’empresa Port Segur Calafefll SA han arribat a un acord perquè l’escola de vela i el varador de patí català es traslladin al recinte portuari. Segons l’acord, s’activarà un espai de 3.000 metres quadrats que allotjarà aquestes activitats, que ja no restaran, doncs, espai a la platja.

Aquest estiu, usuaris de la platja i veïns venien queixant-se de molèsties produïdes per l’activitat nàutica. L’Ajuntament ha rebut moltes queixes per escrit sobre la problemàtica convivència entre els banyistes i els esportistes de l’escola i de l’associació de patí català, i ha buscat com resoldre-les.

“La solució que hem trobat és recuperar la zona d’activitats nàutiques que estava prevista en el port i que només havia funcionat esporàdicament anys enrera”, explica l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré.

Afegeix que “aquest emplaçament està pefectament equipat per a la pràctica nàutica i està separat de la platja, per la qual cosa no ha d’haver-hi cap mena de conflicte”.

L’Ajuntament i l’empresa del port han signat un protocol d’intencions pel qual el consistori adquirirà la cessió d’aquesta zona d’activitats nàutiques. L’Ajuntament no pagarà res per la cessió i es farà càrrec únicament dels costos: quotes de comunicat, cànons, despeses mediambientals...

Quan es materialitzi la cessió, la zona estarà disponible per a qualsevol entitat esportiva relacionada amb el mar, llevat del busseig. S’hi podran impartir cursos teòrics i pràctics de vella lleugera, taules a vela, esquí aquàtic, piraigüisme, caiac i motos aquàtiques. També es podran organitzar activitats i esdeveniments en aquestes modalitats.

Hi haurà la possibilitat de llogar i vendre embarcacions de vela lleugera, amb una eslora màxima de quatre metres, i del material necessari per practicar-la, així com de motos aquàtiques. I també estarà disponible un servei de pupil·latge i varada d’embarcacions de vella lleugera, taules de vela, caiacs i motos nàutiques. La zona destinada a exposició no passarà de 600 metres quadrats.

Aquest acord entra dins de la voluntat de l’equip de govern municipal d’impulsar el Port, no tan sols com a focus d’activitat econòmica, sinó també per dinamitzar la vida associativa, cultural i cívica. La zona d’activitats nàutiques per a entitats se suma al centre cívic que va obrir-se al Port aviat farà un any i que ja necessita una ampliació, atés que la seva disponiblitat horària es va exhaurir ben aviat.


ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No