La falta d'encert dicta sentència en la derrota de La Parròquia-Samà masculí

La Parròquia-Samà sènior masculí. Sílvia Díaz

Primera Catalana, grup 02

Vedruna Gràcia A, 61 - La Parròquia-Samà Vilanova SMA, 49

La Parròquia-Samà Vilanova jugava a la pista del Vedruna Gràcia el primer partit de la temporada 2016-2017. Una pista realment difícil, però on l'equip vilanoví es presentava després d'haver realitzat una bona pretemporada i amb la il·lusió de poder emportar-se els dos punts cap a Vilanova. El rival, un equip dur defensiu, que sabia a què jugava i que aquesta temporada havia canviat algunes peces per donar-li cert aire fresc.

A l'inici del partit l'equip de Xavier Canales sortia concentrat en quasi tots els aspectes del joc, però no gaire encertat ofensivament. Es mantenia per davant al marcador fruit d'una bona defensa i del no encert local, que encadenava error rere error en atac, i fallava coses que no es fallen normalment. Al final dels primers 10 minuts l'electrònic reflectia un esperançador 10-13 pels de vermell però, donades les circumstàncies, era d'esperar la recció de l'equip local.

Al segon quart s'equilibrava el partit i els locals agafaven els primers avantatges al marcador, ja en els tres primers minuts després d'un parcial de 9-2, fruit de la concentració més gran de l'equip visitant i del desencert de l'equip del Garraf. La defensa tampoc era la que s'esperava, i les sensacions passaven a ser molt negatives, sobretot ofensivament. Els tirs dels vilanovins tocaven una vegada i una altra l'anella i la pilota era incapaç de traspassar el cèrcol. D'aquesta manera els barcelonins infringien un parcial de 14-7 i situaven el marcador en el minut 20 de partit en 24-20.

A la represa les coses continuaven igual que al final del segon quart, l'equip visitant començava dominant l'encontre, i els nervis i la precipitació continuaven essent presents en el jove conjunt de la capital del Garraf. La distància al marcador s'anava ampliant fins als 12 punts (35-23), però el Samà resistia l'embranzida i reaccionava amb un parcial de 2-7 que apropava als de La Parròquia a tan sols 6 punts, 36-30 al final del tercer quart.

L'últim quart començava i la Parròquia-Samà Vilanova l'afrontava amb desavantatge. A l'inici, a més, la diferència favorable al Vedruna s'enfilava fins als 19 punts. L'equip de la capital del Garraf rebia un dur càstig, només l'esperit i la lluita dels de Canales van evitar un marcador d'escàndol reduint la diferència a 12 punts al final., 61-49.
L'encontre va propiciar el debut amb el primer equip de Dani Morales, del júnior A entrenat per Alberto Arjona.

CB Samà: Piñol (-), Vila (3), Morales (2), Ortiz (-), Zanca (2), Carreras (8), Moreno (8), Artigas (6), Pujadas (9), Liao (7), Burcet (-), Calvo (4) i Paredes (-)

Parcials: 10-13, 14-7, 11-10, 26-19