Memorial Ricard Hernaez

La cursa popular Ciutat de Vilanova, que se celebrarà el 6 de novembre, obre inscripcions

El cartell de la Cursa Popular enguany incorpora un fet commemoratiu, com és el 80 aniversari de l'Olimpíada Popular de Barcelona de 1936

Redacció Vilanova i la Geltrú 19-10-2016 18:09 Lectures 3082

El diumenge 6 de novembre se celebrarà a Vilanova i la Geltrú la 38a Cursa Popular Ciutat de Vilanova "Memorial Ricard Hernaez". La prova, organitzada pel Club d'Atletisme Dinami-k, presenta enguany diferents novetats com el canvi de data, originàriament es feia el darrer cap de setmana d'octubre, així com un recorregut invers, ja que a la rambla s'hi estaran fent els preparatius de la Fira de Novembre.

Igual que en edicions anteriors hi haurà dos recorreguts, el de la Mini Cursa de 1.250 metres i la Cursa Popular de 5 quilòmetres, amb sortida des de la plaça del Mercat a les 10 i a les 10.30 hores, respectivament.

Les inscripcions ja estan obertes i tenen un preu de 3 €. Es poden fer a les botigues Cota-Zero, Intersport Olaria, XTerra i Evasión running. Els primers 1.200 inscrits rebran un obsequi de l'organització. També hi haurà la possibilitat d'inscriure's el mateix diumenge, fins a les 9 del matí, a la carpa que hi haurà instal·lada a la mateixa plaça del Mercat. Gràcies al caràcter solidari de la cursa, els beneficis obtinguts es destinaran íntegrament a projectes de la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú.

La Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, va presentar ahir el cartell de la Cursa Popular que enguany incorpora un fet commemoratiu, com són els 80 anys de l'Olimpíada Popular de Barcelona de 1936. Un esdeveniment que malauradament no es va poder celebrar, ja que el mateix dia de la seva inauguració va coincidir amb l'inici de la Guerra Civil Espanyola. "Per nosaltres és una prioritat impulsar tot el que té a veure amb la memòria històrica. Hem de ser capaços de transmetre els fets ocorreguts, per evitar que mai més passi alguna cosa semblant. És per això que estem contents de fer coincidir aquesta efemèride amb la Cursa Popular, ja que igual que l'Olimpíada Popular té com a objectius la transmissió dels valors personals i socials a través de l'esport".

A Vilanova i la Geltrú, diferents persones i entitats, encapçalades per Unitat, Amical de Mauthausen i Garraf República, amb el suport de l'Ajuntament han creat un comitè per tal d'organitzar un seguit d'accions que tinguin com a objectiu la recuperació de la memòria històrica, donant a conèixer el que va representar l'Olimpíada Popular pels seus valors democràtics i solidaris de l'esport i l'antifeixisme enfront dels objectius que perseguia el règim nazi amb les Olimpíades de Berlín de 1936.

Pel president del comitè organitzador Jacinto Rebull, els actes que envolten aquesta efemèride "volen recordar no només els valors de l'esport, sinó també els valors i els ideals republicans que es promovien i que mai han estat prou reconeguts".

Els actes commemoratius començaran el divendres 28 d'octubre amb una exposició al vestíbul del Mercat Central "80 anys de l'Olimpíada Popular. Uns jocs que no van poder ser". Hi haurà una presentació i visita guiada a la mostra per part de l'historiador i escriptor Carles Santacana.

El dijous 3 de novembre, a les 19 hores, es farà una taula rodona a la Casa Olivella amb el títol "Olimpíada Popular: Esport i Valors" a càrrec de la historiadora i activista feminista Isabel Pérez, Adelina Escandell, presidenta de la Fundació Alternativa, i Salvador Bernadó, catedràtic d'educació física. La taula serà moderada pel president de l'Amical Mauthausen, Enric Garriga.

El darrer dels actes coincideix amb la celebració de la Cursa Popular, i consisteix en una ballada de sardanes i l'actuació del Drac de Vilanova a la plaça del Mercat, a partir de les 11 hores.

Blanca Albà va voler agrair al comitè organitzador el treball realitzat per commemorar el 80 aniversari de l'Olimpíada Popular, així com a totes les persones, associacions i entitats que col·laboren de manera desinteressada perquè la Cursa Popular, Memorial Ricard Hernaez sigui un èxit any rere any.

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No