Salut i esport

El CD Ribes es converteix en un nou espai esportiu cardioprotegit

Santiago Marín, President del ClubDeportiuRibes i Josep Moya, regidor d'Esports. Eix

Santiago Marín, President del ClubDeportiuRibes i Josep Moya, regidor d'Esports. Eix

El ClubDeportivoRibes sent fidel a la seva voluntat de modernització de les seves instal·lacions esportives i de millorar els serveis que ofereix als seus socis/es i als seus visitants, va decidir la passada temporada la posada en marxa del "projecte salvavides" que consisteix en la incorporació d'un equip de reanimació cardio pulmonar portàtil, per cobrir eventuals emergències en parades cardio respiratòries en les seves instal·lacions esportives del Bosc de Plaça. Per aconseguir-ho l'actual Junta Directiva va organitzar al mes de juny una jornada solidària ludico-esportiva de recaptació de fons per sufragar les despeses d'adquisició d'aquest equip i que va aconseguir una participació massiva de socis i simpatitzants, que procedien de Sant Pere de Ribes i d'altres poblacions de la comarca del Garraf.

Després d'un últim procés d'anàlisi, comparació i negociació de diversos equips disponible al mercat, el ClubDeportiuRibes ha decidit signar un acord de prestació de serveis amb Asens Fies Group, empresa especialitzada en la formació mèdica i en la comercialització d'equips d'emergències sanitàries. Aquest acord inclou la utilització en règim de rènting durant cinc anys d'un equip de reanimació cardio pulmonar d'última generació, de la prestigiosa marca DEFIBTECH. El model seleccionat per Asens Fies Group per al ClubDeportiuRibes, fruit d'una anàlisi profunda i exhaustiva de les seves necessitats, ha estat l'LIFE-LINE 2800, que amb tan sols amb 1,9kg de pes pot ajudar a salvar la vida d'una persona en parada cardio respiratòria. L'acord també inclou el manteniment anual de l'equip, les formacions de reciclatge, assegurances de responsabilitat civil sobre l'ús del mateix i les certificacions de l'estat del mateix.

D'aquesta forma el ClubDeportiuRibes esdevé una nou Espai Esportiu Cardioprotegit de la ciutat de Sant Pere de Ribes; un lloc dotat dels equips i personal necessaris per assistir a una persona en els primers minuts de produir-se una parada cardíaca, i des del qual es va a donar avís als serveis d'emergència.

Per atorgar aquesta qualificació, Asens Fies Group ha realitzat una anàlisi de les instal·lacions per determinar mètodes d'actuació i flux de personal, i així instal·lar el desfibril·lador DEFIBTECH de manera que es possibiliti que, el 100% dels usuaris, se'ls pugui aplicar la desfibril·lació en un temps màxim de tres minuts. Un cop realitzada aquesta anàlisi, és quan es posa en marxa el pla de formació, que inclou cursos homologats en Suport Vital Bàsic i l'ús de desfibril·ladors portàtils i per acreditar-los, Asens Fies Group com a entitat formadora, expedirà als alumnes que hagin superat els cursos, un certificat i que tindrà vigència per un període de tres anys.

Tant els suports dels DESA, així com els Mòduls de Suport Vital Bàsic, han de portar informació sobre les instruccions d'utilització. El "projecte salvavides" portat a terme conjuntament entre Asens Fies Group i el ClubDeportiuRibes, preveu promoció i informació sistemàtica, dirigida als espectadors i usuaris, sobre la condició d'espai cardioprotegit de l'estadi i de les seves instal·lacions esportives dedicades al futbol base, futbol sala, patinatge i hoquei, així com les pautes a seguir davant d'un possible infart.

La primera convocatòria formativa, que va tenir lloc el passat dilluns 24, va comptar amb una àmplia assistència per part del ClubDeportiuRibes -directius, coordinadors, entrenadors/es, conserges i jugadors/es- que van escoltar atentament la importància d'actuar de forma immediata davant aquests casos, l'ús del DESA, les tècniques de reanimació cardiopulmonar i el funcionament del sistema d'emergències a Catalunya.

Des Asens Fies Group, el gerent de la Delegació de Barcelona, el Sr. Antoni Albiach, ha estat l'encarregat de donar inici als cursos de formació, destacant la importància d'esdevenir un Espai Esportiu Cardioprotegit, i que "no només es tracta de formar, sinó de conscienciar a tots de la importància que té el poder actuar ràpidament davant de situacions d'emergència. Va molt més enllà d'una simple formació; es tracta de salvar vides ".

Va explicar a més, el procediment a seguir per dotar el lloc com Espai Esportiu Cardioprotegit, en què "s'instal·larà un equip DESA, en un punt estratègic anteriorment acordat" per fer, ràpidament, una efectiva intervenció en cas d'emergència. El president de la Junta Directiva del ClubDeportivoRibes, el Sr. Santi Marin, va explicar alguns exemples de casos de parades cardíaques en altres centres esportius, assegurava que "tenir coneixement de com actuar, és molt important en l'àmbit esportiu, ja que mai saps quan et vas a enfrontar a casos així; pot afectar tant a un jugador/a adult, com a qualsevol visitant de les instal·lacions esportives de qualsevol edat i condició ".

Gràcies a aquest acord amb Asens Fies Group, el ClubDeportiuRibes pretén augmentar la conscienciació de la comunitat del Garraf davant de situacions d'emergència.

Acte d'inauguració a càrrec del Regidor d´Esports de la ciutat

El senyor Josep Moya Ibañez, Regidor de Cultura, Esports i Comerç, en representació de la senyora Abigail Garrido Tinta, Alcaldessa de la ciutat de Sant Pere de Ribes, i acompanyat, pel senyor Santiago Marín, President del ClubDeportiuRibes i del senyor Albiach, Gerent de Fies Aes, han realitzat el acte d'inauguració, que ha comptat amb la presència de nombrosos membres del club. El Regidor en el seu parlament, ha remarcat especialment l'esforç que han realitzat els socis i sòcies del club, per fer realitat aquest nou servei i que sens dubte ajudarà a prevenir situacions de risc en el futur.

El regidor també ha posat en valor la decidida gestió que està realitzant la directiva del ClubDeportiuRibes, amb l'objectiu d'aconseguir que el club amb més història de la ciutat, segueixi creixent i sent un referent en l'àmbit esportiu, cultural i associatiu de la ciutat .

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!