Un triple de Cereto en l’últim segon de la pròrroga dóna una nova victòria

Els de l'AB Vendrell després de quatre victòries consecutives s’enfilen fins la segona plaça a la classificació

Nou Esplugues - AB Vendrell. Eix

Segona catalana

Gran victòria dels vendrellencs a la pista del Nou Esplugues, al qual van derrotar per un ajustat 94-95, en un partit que es va decidir a la pròrroga i que va acabar amb un triple anotat pel visitant Alejandro Cereto, en el darrer segon,  què va significar un nou triomf pels de Marc Rovirosa. Els taronges, es van emportar un encontre molt igualat, amb un gran rival que va anotar fins a 15 triples, però,  ho van saber contrarestar amb orgull, fe i un gran partit de Marc Molina, 30 punts i 13 rebots, recolzat per Cereto i Oriol Mateu amb 20 punts cadascú, que van guiar als seus a la victòria final. Després de sumar quatre victòries consecutives, els del Baix Penedès, comparteixen el liderat, juntament amb tres equips més, amb un balanç de 6-1, encara que per bàsquet average general, són segons darrere el Manyanet Reus, l’actual líder de la taula.

El matx començava amb molt de ritme i amb un equip visitant, que de la mà de Yeison Colon i Oriol Mateu portava la iniciativa, 10-15 als cinc minuts de joc; els dos equips veien cistella amb facilitat i els triples dels locals, fins a sis anotats en aquest primer quart, donaven la primera avantatge 28-27 als d’Esplugues de Llobregat. En el segon període, el marcador es va mantenir igualat, fins que va aparèixer la figura del pivot vendrellenc Marc Molina, 15 punts anotats en aquest quart, que va monopolitzar el joc del seu equip, superant contínuament la defensa dels rivals i deixant als seus amb un avantatge de 42-48 al descans.

A la represa, i després que els del Baix Llobregat empatessin el lluminós 48-48, un parcial de 0-10 favorable als visitants, els deixava en franquícia 48-58 a quatre minuts de tancar aquest tercer quart; un avantatge que els taronges van saber mantenir 60-68, de cara al període definitiu. L’últim quart va ser d’infart, els vendrellencs portaven la iniciativa, però, tres triples consecutius del Nou Esplugues, tornaven la igualada, amb un Vendrell que sumava des de la línia de personal, davant les faltes dels locals. Dos tirs lliures anotats per Marc Molina posaven el 82-85 a set segons del final, en la darrera acció, els taronges no van saber defensar i els locals anotaven un triple que enviava 85-85 el partit a la pròrroga.

En el temps extra, els nervis van aparèixer, tot i que el marcador es mantenia molt igualat, en un duel jugat de tu a tu, amb els dos conjunts buscant el triomf. A manca de 17 segons i amb el lluminós 91-92, els locals anotaven, un nou triple que deixava un 94-92; l’última possessió era pels vendrellencs, que no la desaprofitaven, a l’anotar Alejandro Cereto un triple en el darrer segon, que deixava el pavelló glaçat i permetia als taronges, sumar una victòria molt treballada i molt valuosa. Cal esmentar que l’entrenador Marc Rovirosa feia debutar en aquest partit a l’Oriol Molina, un cadet i una de les perles del planter vendrellenc. Diumenge el Cornellà B visitarà Coma-ruga, on els locals buscaran seguir amb la ratxa positiva.

AB Vendrell: Cereto (20), Luna (2), Mateu (20), Colon (12), Thiam (6), M. Molina (30), Gabaldón, Alcón (3), Nieto (2) i O. Molina.

Parcials: 28-27, 14-21 (42-48), 18-20 (60-68), 25-17 (85-85), 9-10 (94-95).