Orientació

S’estrena a Vilanova un nou concepte de cursa ecològica

L’objectiu de l’acte és difondre el respecte per la natura amb una idea de cursa d’orientació que incorpora la recollida de brossa pels camins de l’Ortoll, Sant Gervasi i el Prat de Vilanova

Redacció Vilanova i la Geltrú 01-11-2016 11:15 Lectures 3116
S’estrena a Vilanova un nou concepte de cursa ecològica. EIX

S’estrena a Vilanova un nou concepte de cursa ecològica. EIX

Arriba a Vilanova i la Geltrú un nou concepte de cursa ecològica. Amb el nom d’Ecocursa d’Orientació, la comunitat online d’esports outdoor Rideers.com, l’Ajuntament de Vilanova i la Plataforma Defensem l’Ortoll han organitzat una cursa pel pròxim 13 de novembre amb la voluntat de promoure el respecte per la natura en la pràctica de l’esport.

La idea de la cursa passa per fer als corredors particeps d’una recollida de brossa alhora que participen en una cursa d’orientació pels terrenys de la comarca del Garraf com l’Ortoll, Sant Gervasi o el Prat de Vilanova, sovint afectats per la manca de sensibilitat mediambiental.

Cada equip disposarà de 90 minuts per trobar 15 balises repartides per tot el circuit. També hauran de retornar una bossa que se’ls repartirà a l’inici, plena de brossa al final de la cursa, en el punt de trobada, a l’Escola Llebetx.

“És un nou concepte de cursa que pretén conscienciar als esportistes el respecte per la natura alhora que realitzen una activitat física, fent-los partíceps de forma activa. Esperem que aquesta cursa sigui la primera de moltes més que segueixin aquest model”, explica en Joel Escalera, creador de la comunitat d’esportistes outdoor Rideers.com i ideòleg de la cursa.

A part de les entitats organitzadores, també donen suport a l’esdeveniment les botigues d’esport de la ciutat Cota Zero, XTerra Vilanova Esports, Intersport Olaria i Evasion Running.

La sortida de la cursa serà a les 11h a l’Escola Llebetx tot i que la convocatòria serà a les 10h. El límit de participants és de 50 equips i  el cost de la cursa, de 3 euros per persona. La recaptació anirà íntegrament destinada a la Plataforma Defensem l’Ortoll, encarregada de la conservació de la zona.

Per inscriure’s es pot fer a qualsevol de les botigues col.laboradores a partir del 24 d’octubre i fins al 10 de novembre.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No