Segona Catalana

L'AB Vendrell tanca la primera volta amb la dotzena victòria consecutiva

Claret de Valls - AB Vendrell. Eix

Dissabte es tancava la primera volta de la competició i els vendrellencs, ho feien sumant una nova victòria, la dotzena consecutiva, en aquesta ocasió per 72-76 a la pista del cuer, el Claret de Valls. Va ser un triomf, treballat, on els de Marc Rovirosa, sempre van portar la iniciativa, encara que no van saber tancar el partit i van tenir un final més ajustat del que s’esperava, tot i què la victòria mai va perillar. Es evident, què arribem a l’equador de la temporada i els taronges, són clars favorits per assolir l’ascens a primera catalana, amb un balanç de 14-1 i amb dos victòries de marge, respecte als seus perseguidors, el Prat, que visiten el proper dissabte i el Valls B.

El partit començava amb molt de ritme, els dos equips anotaven amb facilitat, tot i què el domini de Yeison Colon a la pintura i els punts d’Oriol Mateu, donaven la iniciativa 11-17 als visitants; de tota manera, els vallencs amb el jugador Forés, molt inspirat tot el partit, al capdavant, capgiraven 21-20 el marcador a la fi del primer quart. En el segon període, el partit es va travar, el Claret enduria la defensa i proporcionava tirs lliures als del Baix Penedès, què no aprofitaven, per contra dos triples consecutius dels locals, els mantenia 29-27 al davant a l’equador d’aquest segon quart; un parcial de 0-9 favorable als del Vendrell, amb ràpides transicions, després del domini del rebot, els tornava el domini 29-36, tot i què els de l’Alt Camp, sumant des de la línia de personal, ajustaven 37-39 el lluminós, al arribar al descans. A la represa, es va veure un equip vendrellenc més intens en defensa i recolzat pel gran partit de Yeison Colon, 21 punts i 10 rebots, van anar obrin forat fins el 43-53, un resultat que els visitants van saber mantenir, després d’un triple d’Alejandro Cereto, que deixava un 54-62 al final d’aquest tercer quart, després d’un parcial global de 17-23.

El darrer quart començava amb un triple del visitant Omar Francisco, 54-65, que encarava el partit; de tota manera, l’empenta dels vallencs, dificultava la producció dels vendrellencs, anotant un punt en quatre minuts, què acostava 61-66 als locals a quatre minuts del final. La defensa agressiva del Claret, en aquets últims minuts, provocava moltes faltes personals, que els taronges, ara sí, aprofitaven per eixamplar el marcador, recolzats en una defensa que tancava l’anotació del seu rival. Així, doncs, s’entrava en el darrer minut amb un 64-72, que els locals van reduir amb dos triples consecutius, en els últims segons, encara que la victòria no va perillar. Dissabte, comença la segona volta, i els vendrellencs visitaran la pista del segon classificat, el Prat, en un duel, estel·lar , què si els visitants s’emporten, poden donar un cop quasi definitiu a la classificació.

Pel Vendrell van jugar: Gabaldón (3), Francisco (18), Casado (1), Mateu (13), Colon (21), Cereto (14), O. Molina, Alcón (4), Luna (2) i Thiam.

Parcials: 21-20, 16-19 (37-39), 17-23 (54-62), 18-14 (72-76).

El sènior femení tanca la primera fase amb una derrota

El sènior femení perdia per 64-46 a la pista del Claret de Valls, en el que era últim partit de la primera fase de la tercera catalana. Les taronges, no van tenir opcions, en un partit marcat per les baixes per lesió que arrosseguen, fins i tot van debutar dos jugadores cadets, per suplir les absències de jugadores del primer equip.

Les vendrellenques, tanquen aquesta primera fase en segona posició, amb un balanç de 9-3, resultat que les classifica per disputar la fase d’ascens a la segona catalana femenina.