Segona Catalana

La ratxa de victòries de l'AB Vendrell acaba

Van perdre després d'una mala segona part a la pista del Prat

Els taronges, cauen 59-48, però, continuen líders en solitari, tot i perdre l’average, davant un rival directe.

Prat - AB Vendrell. Eix

Punt final a la ratxa de dotze victòries consecutives què portaven els vendrellencs, al caure derrotats, per 59-48, a la pista del Prat, en el duel estel·lar de la jornada, què enfrontava als dos primers classificats. Els taronges, van pagar amb la derrota, una mala segona part a nivell ofensiu, amb un tercer quart nefast, davant un equip local més intens, que va capgirar l’average, +10 pels visitants a la primera volta, en la darrera jugada de l’enfrontament.

Aquesta derrota no ha d’amagar, la gran temporada dels de Marc Rovirosa, líders en solitari, amb un extraordinari balanç de 14-2, una victòria per sobre del segon classificat i a dos del tercer, el Valls B, equip què marca l’ascens directe. El partit començava amb molt de ritme i amb els dos equips defensant en zona, factor que dificultava la producció ofensiva, amb un equip visitant què abusava del llançament de tres punts i un conjunt pratenc que no trobava forats a la bona defensa rival, un primer quart igualat, què es tancava amb un 14-13 al lluminós.

A l’inici del segon període, els del Baix Llobregat van obrir una petita escletxa 23-17, encara què la sortida a pista d’un Oriol Mateu tocat, va reactivar als seus. El Vendrell amb una defensa més activa i trobant l’encert en atac, clavava tres triples consecutius, dos d’Alejandro Cereto i un de Yero Thiam, que donaven un parcial de 3-13, en uns bons minuts dels visitants, què capgiraven 26-30, el resultat, al descans. Totes les bones sensacions que havia deixat el final de la primera part, es van capgirar, en un tercer quart nefast, pels del Baix Penedès. Els taronges es van encallar en atac, topant una vegada i un altre davant la intensa defensa del Prat, que va anul·lar la producció visitant, llançaments precipitats i decisions errònies, per contra els locals ho aprofitaven per sumar i clavar un parcial de 17-3, amb nou minuts dels vendrellencs sense anotar, en aquest tercer període, què s’acabava amb un 43-34, a manca del quart definitiu.

L’inici del darrer període va ser esperançador pels vendrellencs, un Omar Francisco endollat, vuit punts consecutius amb dos triples anotats, guiava als seus, cap un parcial de 6-14, davant un conjunt pratenc superat, què deixava un 49-48 a manca de cinc minuts pel final i amb la sensació què els visitants estaven en condicions de capgirar la dinàmica a mida que s’acostava la fi del matx; però, res més lluny de la realitat, a partir d’aquí els del Vendrell es van fondre, incapaços d’anotar cap punt més i els del Prat de Llobregat, ho van aprofitar per acabar l’encontre, amb un nou parcial de 10-0, què sentenciava el resultat i l’average, encara, què en l’ultima acció, els taronges van reclamar una falta sobre el base Mateu, què els àrbitres no van voler veure.

Cal oblidar ràpidament aquest partit i centrar-se a superar l’AESE B, què visitarà Coma-ruga el proper diumenge, en un encontre que es disputarà després de la presentació de tots els equips de l’entitat taronja.

AB Vendrell: Cereto (11), Molina (6), Alcón (2), Francisco (10), Nieto (2), Luna, Casado (7), Mateu (4), Colon, Thiam (6) i Gabaldón.

Parcials: 14-13, 12-17 (26-30), 17-3 (43-34), 16-14 (59-48).