L'AB Vendrell sap patir en un partit travat per seguir liderant la taula

Els taronges superen 64-61 el Salou B, en un duel què no es decideix fins als darrers segons

AB Vendrell - Salou B. Eix

Els vendrellencs van saber patir per sumar una nova victòria, davant, el Salou B, únic equip que va poder guanyar-los en tota la primera volta, un rival veterà, què sap a què juga i què els de Marc Rovirosa van superar per un ajustat 64-61, en un encontre què no es va decidir fins als darrers segons. La victòria va arribar després d’un gran tercer quart dels locals i de l’efectivitat en els tirs lliures en els últims instants, per doblegar, un rival què no es va rendir mai. Aquest nou triomf permet als del Baix Penedès, seguir liderant la taula, amb un balanç de 16-2 i aprofitar la derrota del Valls B, tercer classificat i equip què marca l’ascens directe, per deixar-lo a tres victòries de diferència.

El partit començava amb molt desencert i moltes errades per part dels dos conjunts, què marcaven un parcial de 5-2 en els primers cinc minuts; a partit d’aquí, els visitants, amb el domini del rebot ofensiu, un malson pels locals, i ràpides transicions, marcaven un parcial de 2-11, que els donava la iniciativa 7-13, què ho aprofitaven per tancar el primer quart amb un 13-18 al seu favor, davant un Vendrell erràtic, què sort en va tenir dels tirs lliures anotats. Un parcial de 6-0 a l’inici del segon període, capgirava momentàniament, 19-18, la dinàmica, però, els de Salou, endurien la defensa i aprofitant la tova defensa dels locals,  anotaven amb facilitat, tres triples pràcticament consecutius del jugador visitant Salido, els donava una renda de 26-35 a dos minuts per arribar al descans; un 2+1 de Marc Molina, gran partit el del pivot taronja amb 25 punts i 13 rebots, i tres tirs lliures d’Alejandro Cereto, escurçaven 32-35 el lluminós, a l’equador del matx.

A la represa, es va poder veure un altre Vendrell, pressionant al darrere, aturava la producció dels visitants, què tenien dificultats per anotar, encara que, es mantenien al davant amb el 37-41 a quatre minuts de tancar aquest tercer quart; les transicions d’Oriol Mateu i el domini de Marc Molina i Omar Francisco a la pintura, proporcionaven un parcial de 12-2, què significava el 49-43 a la fi d’aquest període, després d’un parcial global de 17-8.

A l’inici del darrer quart, els taronges estiraven 54-45, el marcador,  a vuit minuts del final, però, els del Tarragonès, a partir d’aquí ,van imposar el ritme què més els convenia, atacs llargs i un joc travat, què va desestabilitzar als locals, precipitats en atac i estant quatre minuts sense sumar cap punt, fet què ho aprofitaven els salouencs per arribar a l’últim minut amb un 56-54, què ho deixava tot obert. Un darrer minut d’infart, on els del Vendrell, van saber patir, aprofitant les faltes personals què feia el rival per aturar el rellotge, anotant els darrers sis tirs lliures, quatre per part d’Oriol Mateu i dos de Lluís Casado, què sentenciaven el resultat de manera definitiva.

Dissabte, els vendrellencs visitaran la pista del Gavà 2, un rival de la part baixa, què segur no posarà les coses fàcils.

AB Vendrell: Cereto (5), Gabaldón, Francisco (8), Casado (5), Mateu (12), Molina (25), Alcón, Luna, Nieto (2), Colon (2) i Thiam (5).

Parcials: 13-18, 19-17 (32-35), 17-8 (49-43), 15-18 (64-61).

El sènior femení comença la fase d’ascens amb una derrota

El sènior femení començava la fase d’ascens a la segona catalana femenina, amb una  ajustada derrota, per 61-59 , a la pista del Claret de Valls. Va ser un partit molt igualat, què es va escapar en un final a cara o creu, i on les taronges van treure l’orgull, malgrat les baixes què arrosseguen. El proper diumenge rebran la visita del Puigcerver Reus.