Natació

Crònica de la CN Vilanova a l'Open Màsters Llarga Distància

Jan Orriols, Joaquin Romacho, F.J. Herrera, David Lópezl, George Savescu i Francisco Villaden. Eix

El passat diumenge 19 de Febrer es va disputar a les instal·lacions del Centre Natació Mataró el III Campionat d'Espanya 'Open' Màsters de Llarga Distància sobre la distància de 3000 m. El Club Natació Vilanova va participar amb 8 nedadors en la categoria masculina. Es van aconseguir 4 medalles, 1 d'or en la cat +45 anys a càrrec de Joaquin Romacho que a més va batre el rècord d’Espanya, de Catalunya i 2 rècords del club en el pas dels 2000 m i temps final en aquesta prova, 1 medalla de plata a càrrec de George Savescu en la cat +40 amb rècord del club en el pas dels 1500, 2000 i temps final, 2 de bronze a càrrec de Francisco José Herrera en la cat +35 anys amb rècords del club en els passos de 400, 800, 1500, 2000 i temps final i Jan Orriols en la cat +20 anys on el seu company Eric Fontanals també va ser 4t.

Per clubs van faltar només 2 punts per repetir l'èxit per equips en categoria masculina dels últims dos anys on el Club Natació Vilanova havia estar 3r en la classificació conjunta.

Aquest any s'ha aconseguit la gens menyspreable gesta d'una 4a posició, que deixa molt més que satisfets als membres del club garrafenc.

Destacar que el Club Natació Vilanova era l'únic club català de la competició amb tres dels seus nedadors presents a la última sèrie, la reservada a les 20 millors marques d'inscripció i l'únic club de la competició en aconseguir quatre podis en categoria masculina.

Un molt bon campionat on els nedadors del Natació Vilanova van assolir la màxima quantitat de punts a la que es podia aspirar en categoria masculina i conjunta, on també per sorpresa es va ser el 4t classificat desprès de gairebé set hores de competició.

Campionat aquest que, tal i com està reglamentat per la Real Federació Espanyola de Natació, premia als clubs que aporten un major nombre de participants i penalitza aquells amb una millor qualitat dels seus membres o que tenen una menor representació ja que puntuen tots els participants sense una limitació de nombre de nedadors per club en cada prova.