Pas de gegant cap a l'ascens, després d'una nova victòria

Tecla Sala - Vendrell. Eix

Els vendrellencs es desplaçaven aquest passat dissabte a la pista del Tecla Sala, un dels equips, que marcaven les posicions d’ascens directe i un rival, que havia posat en dificultats als del Baix Penedès, a la primera volta, però, els visitants van passar amb nota l’examen, victòria per 59-70, després d’una gran segona part i reforcen les opcions, d’ascens a primera catalana. A manca de nou jornades per acabar la competició, els de Marc Rovirosa, lideren la taula amb un balanç de 19-2, amb quatre victòries de diferència respecte als equips que marquen les posicions d’ascens directe.

L’encontre començava amb els dos equips molt intensos i molt erràtics, la precipitació era constant, parcial de 6-6 als set minuts de joc; un triple d’Omar Francisco i la defensa visitant tancaven el primer quart amb un 9-12 al lluminós. En el segon període, un canvi a defensa zonal per part del Tecla Sala, que va sorprendre als del Vendrell i les ràpides transicions ofensives, els donava un parcial de 12-4 , que capgirava 21-16 el resultat; en uns minuts de domini dels locals, encara que la feina de Yeison Colon dins la pintura, l’encert d’Oriol Mateu, va acabar amb 22 punts, i un triple final d’Alejandro Cereto, minimitzaven el marcador 32-31 al descans.

A la represa, es va poder veure que la xerrada de l’entrenador vendrellenc al vestuari, va fer efecte, els taronges van sortir molt més agressius en defensa, ofegant l’atac dels de l’Hospitalet de Llobregat, al davant el domini de Marc Molina i dos triples anotats per Cereto, situaven un nou parcial de 2-14, que significava el 34-45, a l’equador d’aquest tercer quart. Els locals, recolzats per l’encert del jugador Martínez, retallaven 46-50, el marcador a la fi d’aquest tercer període. Sis punts consecutius d’Oriol Mateu, a l’inici del darrer quart, tornaven a eixamplar la diferència 46-56, amb un joc frenètic per part d’ambdós conjunts, els locals tornaven a contestar 53-57, a quatre minuts pel final; però, quan més collava el Tecla Sala, la defensa i l’aparició  del visitant, Lluís Casado, que anotava dos triples, decisius, el segon, contestant un triple dels locals, que sentenciava 57-69, el resultat a poc menys de dos minuts de la fi. En un últim quart pletòric dels vendrellencs, que van saber controlar les envestides del seu rival, per lligar una victòria, de molt valor que els acosta a l’objectiu de l’ascens de categoria.

Diumenge, visitarà Coma-ruga, l’equip del Nou Esplugues.

AB Vendrell: Cereto (16), Molina (10), Casado (6), Mateu (22), Colon (6), Francisco (5), Luna (2), Guille, Nieto, Thiam (3).

Parcials: 9-12, 23-19 (32-31), 14-19 (46-50), 13-20 (59-70).

Primera victòria del sènior femení a la fase d’ascens

El sènior femení guanyava el primer partit de la fase d’ascens a la segona catalana femenina, al imposar-se per 50-52 a la pista del Bàsquet Teresianes , en un partit molt igualat, que va resoldre una cistella de Johanna López a manca de quatre segons pel final. Un triomf que donarà moral a un equip, castigat per les lesions, les taronges presenten un balanç d’1-2 en aquesta fase decisiva. Diumenge, rebran la visita del Valls B.