Segona Catalana

Exhibició que suma una nova victòria després d'un gran primer temps

Els jugadors de l'AB Vendrell superen 76-59 al Nou Esplugues i s’acosten una mica més a l’ascens

AB Vendrell - Nou Esplugues. Eix

A manca de vuit jornades per acabar la lliga, els vendrellencs tenen quatre victòries de marge respecte als dos equips, Valls B i Monjos, que marquen l’ascens directe a primera catalana, molt malament haurien d’anar els partits que resten, perquè l’ascens no fos un fet. I és que els taronges, van fer un pas més, cap aquest objectiu, després de superar per 76-59 al Nou Esplugues , en un monòleg dels vendrellencs, que es van exhibir en el primer temps, jugant a un gran nivell, deixant sentenciat el partit al arribar al descans. Els de Marc Rovirosa lideren la taula amb un extraordinari balanç de 20-2, enllaçant sis victòries consecutives, per darrera, està el Prat, a dos victòries dels penedesencs.

Els primers minuts van ser reflex del que seria el partit, els del Vendrell, que tenien les baixes d’Alejandro Cereto i Jose Gabaldón, van sortir molt endollats i amb una gran actitud defensiva, dos triples de Lluís Casado i Yero Thiam, acabaria amb 10 punts i 16 rebots, van provocar un parcial de 10-2 als quatre minuts de joc; els visitants ofegats per la defensa local, quatre punts en sis minuts, es van veure sorpresos pel gran encert dels taronges, que sumaven en ràpides transicions, amb un Omar Francisco molt actiu, en un primer quart que es tancava amb un 22-11 al lluminós.

En el segon període, el joc dels del Baix Penedès, es va acostar a la perfecció, amb un recital ofensiu total, que va passar per sobre el conjunt d’Esplugues de Llobregat, que no va trobar resposta per aturar l’allau de joc dels locals; la implicació defensiva i l’encert ofensiu, amb  Jordi Nieto i Yeison Colon, de protagonistes, deixaven un parcial de 19-8, en aquest segon quart, que deixava un 41-19 al descans, que semblava del tot definitiu, després d’una gran primera part dels vendrellencs. A la represa, va seguir la mateixa tònica, superioritat total del Vendrell, que augmentava la diferencia fins el 57-27, després de dos triples, a quatre minuts de tancar aquest tercer període, amb un Esplugues negat des del llançament exterior, un tercer quart que acabaria amb el 61-38 , que ho deixava tot sentenciat.

El darrer període, va ser de tràmit i va servir per veure, un David Alcón molt actiu i un conjunt visitant que maquillava el resultat, guanyant l’últim parcial,  després, de la lògica relaxació dels locals. Diumenge, els vendrellencs visitaran la pista del Cornellà B, on miraran de buscar un nou triomf.

AB Vendrell: Molina (3), Francisco (12), Casado (10), Mateu (6), Thiam (10), Alcón (10), Luna (6), Nieto (6) i Colon (13).

Parcials: 22-11, 19-8 (41-19), 20-19 (61-38), 15-21 (76-59).

Al sènior femení se li escapa la victòria en els darrers segons

Dura derrota del sènior femení, en la fase d’ascens per pujar a segona catalana femenina, les taronges, amb quatre jugadores cadet i tres juniors, degut a les moltes baixes del primer equip, van caure per 43-44 davant el Valls B, en un partit on les d’Eric Blai, van portar la iniciativa en tot moment, encara, que un triple visitant a manca de 20 segons pel final, va deixar-les sense resposta, al no poder anotar en la darrera acció del partit. Després de quatre partits jugats, les vendrellenques, presenten un balanç d’1-3, que les allunya de les primeres posicions.

Diumenge, visitaran la pista del Calafell, en el que serà el derbi comarcal, de la categoria.