Segona Catalana

L'AB Vendrell torna a guanyar, en un partit travat, i deixa l'ascens molt a prop

Els taronges viuen després d’un gran primer quart i acaben superant 59-68 al Torredembarra

Torredembarra - Vendrell. Eix

Els vendrellencs van tornar a guanyar, després de la derrota davant el Manyanet Reus, i van fer un pas, quasi definitiu, per assolir l’ascens a primera catalana. Els del Vendrell, van saber emportar-se una victòria treballada de la pista del Torredembarra, pel resultat de 59-68, davant un equip, que s’està jugant el descens de categoria i va proposar un partit travat, que va dificultar el joc dels visitants. La realitat, però, diu que els de Marc Rovirosa, amb un balanç de 22-3, són líders i tenen tres victòries de marge, respecte als Monjos i el Prat, equips perseguidors i que marquen la zona d’ascens, a manca de cinc jornades per acabar competició.

L’encontre començava de la millor manera possible pels vendrellencs, que sortien motivats i amb un gran encert des del perímetre, amb un 4/5 triples, dos de Francisco, Alcón i Molina,  en els primers minuts, amb un Yeison Colon, va acabar amb 26 punts i 14 rebots, que dominava la pintura, que deixava un 7-23 al marcador, davant un equip local impotent. Aquest resultat donava tranquil·litat als taronges que tancaven el primer parcial, amb un 14-27, després de jugar a un gran nivell.

En el segon període, un triple dels de Torredembarra, els va esperonar, clavant un parcial inicial de 7-0, que els acostava 21-27; el joc dels del Baix Penedès ja no era tant alegre, en part per la defensa més agressiva dels torrencs, encara que la tirania de Colon, els mantenia amb la iniciativa, malgrat les pèrdues de pilota i les errades en els tirs lliures, amb un pobre 10/27 a la fi del matx. Al descans, 28-37, després d’un parcial de 14-10, en aquest segon quart.

A la represa, la intensitat defensiva dels visitants, deixava en dos punts anotats als del Tarragonès, en els primers cinc minuts del tercer període, provocant un parcial de 2-10, que estirava el marcador fins el 30-47; després, el joc es va travar i el partit va decaure, encara que els vendrellencs, arribaven a l’últim període, amb un 36-50 favorable, que deixava el matx encarrilat.

En el darrer quart, la defensa zonal dels locals, va aturar la producció dels taronges, un punt anotat en quatre minuts, les errades en els tirs lliures, donava vida als de Torredembarra, que després d’un triple, ajustaven el marcador 47-53, a poc més de quatre minuts del final. Els locals, necessitats de victòries, collaven, però, en un final amb un rosari de tirs lliures, amb un 5/9 en el tram final, pels visitants i la gran defensa en els darrers minuts, que provocava errades en els torrencs,  certificava una nova victòria, pels vendrellencs, que els acosta a l’objectiu de l’ascens.

Dissabte, en un partit que ha canviat de dia, el rival serà el Sant Andreu, que visitarà Coma-ruga, una nova oportunitat, de seguir sumant.

AB Vendrell: Alcón (3), Francisco (11), Casado (2), Mateu (11), Colon (26), Cereto (2), Nieto (5), Molina (8), Luna i Thiam.

Parcials: 14-27, 14-10 (28-37), 8-13 (36-50), 23-18 (59-68).

Derrota del sènior femení davant el Claret

El sènior femení, perdia per 47-58 davant el Claret de Valls, en la fase d’ascens a segona catalana femenina. Les taronges, amb moltes baixes, van anar a remolc del seu rival i després de set partits, presenten un balanç de 2-5, que les deixa a la part baixa de la taula. Dissabte, les d’Eric Blai, visitaran la pista del Puigcerver Reus.