Segona Catalana

Quan voler és poder

CF Vilanova - CD Marianao Poblet. Eix

CF Vilanova 3 - CD Marianao Poblet 2

Las coses del futbol. El Vilanova que la passada setmana al Prat havia realitzat un gran partit i no va poder marcar ni un sol gol, en el partit d'avui ha vençut sense jugar ni molt menys un bon partit.

El plantejament del Vilanova, el habitual. Sortida amb pilota des de darrere, i joc de toc intentant trencar el rival en els últims metres. Però el Mariano, ferit per la seva derrota per golejada davant el Begues de la passada jornada, ha sortit amb la lliçó ben apresa, amb alta pressió, intensitat i sense deixar  pensar ni maniobrar a l ´equip local, i a la vegada tancant espais, forats i línies de passis.

El Vilanova davant aquesta situació i mancat d'idees i recursos ha comés  freqüents imprecisions, errors i excessos tocs de pilota sense progressió, conduccions intempestives i manca de profunditat. Moha molt lent i espès, i Codina tampoc brillant per segon partit consecutiu, no han subministrat pilotes amb solvència i només la lluita, el domini de la pilota i la recerca de verticalitat d'Iker, han mantingut al Vilanova amb esperances d'aconseguir arribar amb certa claredat i marcar el primer gol del partit.

Però el Marianao més intens, imaginatiu i profund que el quadre local era qui intimidava. Dos uns contra un sol davant Arnalot en els minuts 6 i 21 haurien d'haver avançat justament als visitants però la poca perícia dels davanters del Marianao, com l'encert del porter local, per fortuna ho han impedit. El Marianao ha fet un bon partit però exempt de pólvora al davant.

El Vilanova  s´ha  mostrat en aquesta primera mitja part, totalment impotent però ha subsistit pel poc encert de l'adversari en els metres finals. Amb aquest panorama tot quedava  obert. El Vilanova estava lligat i controlat en tot moment però el conjunt visitant que en aquesta primera mitat havia estat superior  no executava les seves oportunitats i  l´ esperança local estava doncs intacta. No obstant això,  el Vilanova encara que  menys clares, ha gaudit de dues ocasions en aquests primers 45 minuts. Iker en una mala definició xutava a les mans del porter frustrant les legítimes expectatives d'alguna cosa millor. I Valldosera sobre el xiulet final de la primera part, ha pogut inaugurar el marcador en una pilota que ha estat a punt d'entrar  mansament més però ha fregat el pal .

Els minuts inicials de la segona mitja eren més del mateix, però en aquesta segona part, anàvem a viure moments increïbles on hi hauria menys bon joc, de tot i per descomptat emoció fins al final.

En el m.53 un error de la defensa local, propiciava el 0-1 davant un Vilanova totalment endormiscat, que seguia letàrgic sense possibilitat de reacció. Poderosa sensació en aquells instants que aquest partit estava perdut.

Però cinc minuts només després del gol visitant, el Vilanova empatava per un penal que sancionava una mà que a mi em semblava clara, i Valldosera posava l´empat al lluminós.

Es restablia la igualtat però el Marianao seguia sent més intimidant i més equip. En el m. 65 ocorreria un fet decisiu. Cuadra entrava per Barragan, i Marcel es situava  d'extrem abandonant el lateral dret, i en el m. 68 després d'un gran llançament de falta d'Iker sobre la porteria visitant, un defensor allotjava la pilota en la seva pròpia porteria . Era el 2-1, s´obria  un nou escenari i el Marianao que fins al moment havia controlat amb suficiència  el partit ,es veia per primera vegada desbordat, astorat i  a remolc.

Eren els minuts  en què Marcel ja en atac portava de corcoll en la seva posició més apta i en la qual més mal li fa al seu rival, i en el m. 77 després d'una contra magnífica del propi Marcel de gran recorregut, servia una pilota a Latre que havia entrat en el terreny de joc cinc minuts abans, i realitzava una vaselina antològica que posava ja el 3-1 fruit de la fe però injust pel joc i mèrits d'un i un altre equip.

Finalment en el m. 86 el Marianao en un altre greu error del Vilanova posava el 3-2 en el marcador. Es jugarien 8 minuts més, amb conats d'agressió entre jugadors, interrupcions, acaraments dels jugadors visitants contra una grada intensa i increpant, els col·legiats perdent en bona part la documentació, i entre els públic els seus més i els seus menys sense arribar per sort en cap aspecte a majors, però amb intensitat i emoció fins a la darrera jugada del partit.

Un partit sense joc de qualitat, però dels que entusiasmen i amb una afició satisfeta i vibrant.

LO MILLOR: L'actitud de nou d'un equip que lluita fins al darrer minut i amb una gran fe i excel·lent preparació física. Marcel Álvaro,  al Prat i avui, aquell gran jugador que ja va demostrar l'última temporada i que ha trencat al quadre visitant quan tocava. La progressió dia a dia de Saldaña un jove que rendeix cada dia més i millor. El golàs de Latre propi d'un jugador del seu nivell que  torna després de la lesió. Un equip que guanyi o perd juga igual i amb gran fam de victòria. El debut entonat de Cuadra. La voluntat de Pinilla-. Els tres punts d’or en un partit travat i que era de just empat pels mèrits d´uns i altres

LO PITJOR: La manca de frescor de l'equip a la primera part, en la recerca de solucions davant el millor plantejament del rival. Els greus errors defensius en els dos gols del Marianao. El partit de Codina per segona setmana consecutiva lluny de les seves grans actuacions. El partit de Moha lluny també avui de les característiques d'aquell gran jugador que és en la distribució i clarividència.  Delgado, poc participatiu i vertical
.
ESTADISTICA.

Primera Meitat. Ocasions de Gol, Vilanova 2, Marianao 0. Faltes, Vilanova 7, Marianao 10. Fores de joc, Vilanova 3, Marianao 3, Corners Vilanova 2. Marianao 3.

Segona Meitat. Ocasions de Gol Vilanova 4, Marianao 4. Faltes Vilanova13, Marianao 7, Corners.Vilanova.1. Marianao.3.

Targeta groga al Vilanova per Codina

VALORACIÓ: Vilanova. Marcel 5, Saldaña 4, Lebrero 3, Arnalot 2, Latre 1.

El Vilanova ha jugat inicialment amb el mateix equip que ho va fer al Prat,

Substitucions: Al m. 65 Cuadra per Barragan, al 72, Pinilla per Iker i Latre per Delgado.

Arbitre Sr. Ricard Galera 6/10

S´ha guardat un minut de silenci per la mort del soci nº. 5  que ha estat més de 40 anys al club, José Gilaberte. També ahir moria un dels més antics socis, en Josep Mir conegut per l'estanquer "Massaneta ". Cerimònia de comiat demà dilluns 25 de setembre 10.30 al Tanatori.

250 espectadors a la graderia. 24 graus de temperatura.