Primera Catalana

L'AB Vendrell suma la primera victòria a domicili recolzat en una gran defensa

Els vendrellencs, molt encertats en el triple, superen 57-73 al Sant Gervasi

Els taronges, es desplaçaven dissabte passat a Mollet del Vallès, per visitar la pista del Sant Gervasi, en el que era el primer desplaçament del curs, davant un rival d’entitat. A l’hora de la veritat, els visitants, esborraven de la pista al seu rival, recolzats en una gran defensa i en l’encert en els triples, nou d’anotats, que arrodonien un gran partit dels del Vendrell, què s’imposaven per un marcador de 57-73, davant un equip local superat. De moment, immillorable començament de campionat pels de Marc Rovirosa i Eloi Sadurní, que sumen dos victòries en els dos primers partits.

Els cinc primers minuts de partit van ser un reflex del que seria el matx, sortida en tromba dels taronges, amb dos triples anotats, Marc Molina i Adrià Trouvé, i una gran defensa que ofegava l’atac rival 2-10 de sortida; tot i què els vallesans es van refer, 10-10, novament les transicions ofensives dels del Baix Penedès i dos triples més, Cereto i Thiam, deixaven un 17-25 a la fi del primer quart, davant un Sant Gervasi que només sumava gràcies a l’encert del seu jugador americà Fairley, que anotava dotze punts en aquest inici de partit. El segon període va ser un monòleg dels visitants, que s’emportaven aquest parcial per un clar 9-17, després d’anotar tres triples més, i fer gala d’una extraordinària defensa, deixant en tres punts anotats, als locals, en els darrers sis minuts del quart, amb tot això, s’arribava amb un 26-42 al lluminós al descans. La represa s’iniciava amb un parcial de 8-0 favorable als de Mollet, que s’acostaven 34-42, van ser els pitjors minuts dels visitants, que van cometre errades que van donar vida al Sant Gervasi, encara sort de la feina de Thiam, pels taronges,  que perdien  aquest tercer quart, després d’un parcial de 19-10, que significava el 45-52, què els deixava, però, amb la iniciativa de cara al període definitiu. En l’últim quart es va tornar a veure el Vendrell dels dos primers períodes, un triple inicial de Jose Gabaldón, donava ales als seus, que obrien un parcial de 3-15, amb una defensa pressionant i ràpides transicions, amb Oriol Mateu i Yero Thiam de protagonistes, que sentenciaven el partit a manca de cinc minuts del final, amb el 48-67, davant un conjunt local entregat. En definitiva, victòria de prestigi, en un gran encontre, amb tots els jugadors sumant, que omplirà de moral, un equip vendrellenc cada cop més rodat i assentat a la nova categoria. El proper partit serà, diumenge, quan el CN Terrassa visitarà el pavelló de Coma-ruga.

AB Vendrell: M. Molina (6), Francisco (6), Mateu (16), Trouvé (6), Thiam (15), Cereto (10), Nieto (1), Gabaldón (8), Luna (4), O. Molina (1), Casado i Solé. 9 triples, 16/22 tirs lliures, 16 faltes.
Parcials: 17-25, 9-17 (26-42), 19-10 (45-52), 12-21 (57-73).