Cursa solidària

La Cursa Popular de Vilanova i la Geltrú estarà dedicada a la malaltia renal crònica

La prova atlètica, oberta a la participació de tothom se celebrarà, el diumenge 22 d'octubre

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-10-2017 15:51 Lectures 3223

El diumenge 22 d'octubre se celebrà la XXXIX edició de la Cursa Popular de Vilanova i la Geltrú. Un esdeveniment esportiu que cada any reuneix gent de totes les edats per participar en una prova atlètica de marcat caràcter familiar.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, ha explicat que la Cursa Popular manté els tres elements que l'han perpetuat al llarg dels anys dins el calendari de ciutat. "En primer lloc el seu format familiar, amb recorreguts aptes per a tothom. En segon lloc la voluntat de seguir reconeixent l'esport local amb el Memorial a l'atleta vilanoví Ricard Arnaez. I en tercer lloc, el seu caràcter solidari". La regidora ha explicat que si bé els últims anys els beneficis de la Cursa es destinaven a la Mesa d'Entitats, a partir d'aquest any s'obre una nova línia de col·laboració "Volem dedicar cada any la Cursa a un projecte concret, ajudant a la seva difusió i donant-lo a conèixer. Encetem aquesta col·laboració dedicant la Cursa a la Malaltia renal crònica, aprofitant que el Consorci Sanitari del Garraf disposa d'un servei especialitzat"

La cap del Servei de Nefrologia del Consorci Sanitari del Garraf, Fabiola Dapena, ha agraït a l'Ajuntament de VNG l'oportunitat que representa poder donar visibilitat a una malaltia encara molt desconeguda. En l'actualitat els dos hospitals adscrits al CSG disposen de servei de nefrologia, si bé estan diferenciats segons el grau de complexitat i d'atenció que requereix el pacient. Mentre a l'Hospital de Sant Antoni hi ha el servei de diàlisi per a casos amb la malaltia molt avançada, a Sant Camil s'ofereix atenció i tractament als casos diagnosticats d'agut.

Fabiola Dapena ha explicat que existeixen molts factors que poden ajudar a prevenir que la malaltia renal arribi a estadis finals que requereixin un tractament de diàlisi. "No controlar els índexs del colesterol o de l'àcid úric, el sobrepès o la hipertensió són elements que afecten els ronyons i que fan que la malaltia avanci fins que l'únic tractament possible és la diàlisi. Per tant és molt important adquirir hàbits saludables i realitzar controls periòdics".

La Cursa Popular tornarà a estar organitzada pel Club Atletisme Vilanova Dinami-k. El seu director tècnic, Rafa López ha explicat que la prova manté els dos recorreguts. El de 1.500 metres i el de 5.000 segons l'edat del participant. També es manté el punt de sortida i arribada, ( a les 10 i les 10.30 h) que es farà des de la plaça del Mercat, i ha recordat que les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar als establiments col·laboradors, Cota-Zero, Evasion Running i Intersport Olaria. "Estem molt satisfets de poder seguir organitzant la Cursa Popular. Una cursa social i solidària que esdevé la festa de l'atletisme a la ciutat, gràcies a la possibilitat que participi gent de totes les edats."

El mateix diumenge dia 22 al matí també es podran realitzar inscripcions a les carpes instal·lades a peu de plaça. A més, hi haurà una carpa del CSP on personal mèdic donarà informació i proporcionarà pautes per evitar la malaltia renal crònica.

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No