Victòria còmode i lideratge en solitari

Era una ocasió propicia per recuperar el lideratge en solitari després de la desfeta d’ahir a la tarda del Rubí a Sant Just, i el Vilanova no l’ha desaprofitat

CF Vilanova - AT Vilafranca. Fede Carrasco

CF Vilanova 4 - AT Vilafranca 2

Ho havia apuntat durant la setmana. L’At Vilafranca invitava a una bona tarda de futbol perquè és un equip que fa una proposta interessant de futbol molt més ofensiva que defensiva i el Vilanova exactament el mateix.

La diferència però era notable entre els dos equips. El Vilanova tècnicament és millor i alhora tàcticament molt superior enfront d'un rival en aquesta mateixa vessant molt anàrquic i sovint amb una mala lectura de situacions de compromís. I s’ha complert el guió amb la inestimable col·laboració del porter visitant que avui ha restat molt més que sumat pel seu equip i per tant ha facilitat el triomf local.

A la fi dels primers 45 minuts el Vilanova sense excessiu esforç tenia molt encarrilat el partit, quasi guanyat, i sols una important davallada a la segona part, podia fer témer pel triomf. De sortida el Vilanova amb la proposta de joc la sempre ja habitual i amb el debut a la porteria de Lucas Cages era superior al Vilanova. L'equip local es defensava com podia i intentava fer mal en alguna contra aïllada.

Al minut 12, Valldosera ha marcat el primer en una pilota en llarg on el porter visitant ha dubtat en si sortir o no, en una pilota que potser hi hauria arribat abans que el davanter local, no ho ha fet, i a més en la rematada poc precisa de Valldosera pel mig, tampoc ha encertat en rebutjar i la pilota li ha passat pel mig de les cames.

Al minut 37 en una altra jugada que no encerta a rebutjar la defensa visitant, una nova errada del porter i un rebot afortunat han possibilitat el segon del Vilanova que arribava al descans sense fer un joc vistós, però dominant en tot moment a un equip local que no ha creat cap ocasió de gol.

A la segona més del mateix, i Iker amb un xut llunyà que crec ha tocat en algun jugador vilafranquí i marcava el 3-0, i aquí acabava tot. El Vilanova sense necessitat d’emprar-se a fons guanyava còmodament i tot ja és reduïa doncs a intentar passar minuts per apropar-se a la fi. Són els moments en què el Vilanova s'ha relaxat  excessivament, ha reduït la intensitat i ha donat unes espurnes de vida al rival, qui al minut 57 aprofitant que un jugador del Vilanova no podia controlar una pilota al ser obstaculitzat per l'àrbitre i en una contra que no semblava d’excessiu perill una mala entesa de la defensa local al treure una pilota de l'àrea, ha facilitat que un jugador visitant poses la cama i fes pujar el primer al marcador pels visitants

No semblava que el partit és pogués complicar per l’equip local malgrat està relaxat i excessivament confiat, perdre pilotes absurdes i veure's contagiat del joc espès del rival, controlava el partit i es veia atemorit. El Vilanova era molt superior i avui tot era propici per no patir. I així al minut 71 un penal que ha semblat molt clar sobre Valldosera, Delgado s'ha encarregat de marcar el quart i noquejar definitivament un adversari que encara en un altre jugada permissiva de la defensa local i mancada de tota intensitat ha pogut marcar un nou i darrer gol.

Acabava el partit amb l’alegria de ser líders de nou en solitari però amb un excés de relaxament, de manca de tensió, potser pel resultat favorable en tot moment i cometent unes errades impròpies precisament per la superioritat en el marcador i amb les sensacions de superioritat sobre el camp. Fets que en un altra situació ens haguessin complicat molt el partit. Però avui no ha estat un partit Hitchcock.

El millor. El resultat. El lideratge. De nou la sensació que jugant seriosament al futbol, cap equip és millor que el Vilanova. Un equip dia a dia més consolidat i que té molt clar a què vol jugar. El gran partit avui de Valldosera que no sols ha marcat dos gols i ha provocat un penal sinó que ha lluitat tant o més que de costum. La millora d’un Iker Pujol que va i ha d’anar encara a molt més.

El pitjor. La relaxació i el contagi en certs moments de les limitacions de l’equip contrari. Errades per manca de concentració i de la  necessària  tensió. Certes desconnexions de l’equip que en alguns moments marxa sense saber exactament com i el perquè, el que ja ha passat altres partits. Errades en defensa innecessàries i evitables que suposen encaixar gols que mai haurien de ser-ho.

CF Vilanova: Cages, Lebrero, Cuadra, Ivan, Marcel, Codina, Pinilla, Iker, Delgado, Valldosera, Ximenes.
Al m. 59 Latre ha substituït Ximenes i al mateix minut, Moha a Iker. Al m.72 Martí per Delgado i Cols per Pinilla. I al minut 77, Álvarez per Rubèn.

Targetes grogues al Vilanova. Pinilla m. 62. M.

Valoració jugadors del Vilanova. Valldosera 5. Delgado 4. Codina 3. Marcel 2. Iker 1.

Àrbitre Sr. Álvaro Tallón (BCN ) 5/10

Estadístiques.

Primera part. Vilanova, Faltes, 9. Ocasions de gol, 3 (2 gols). Corners, 2. Fores de Joc 1. At. Vilafranca. Faltes, 10. Ocasions de gol, 0. Corners, 2. Fores de Joc, 2.

Segona part. Vilanova, Faltes, 8. Ocasions de Gol, 5 (2 gols). Corners, 4. Fores de Joc, 0. At. Vilafranca. Faltes 11. Ocasions de gol, 4 (2 gols), Corners, 2. Fores de Joc, 2.

300 espectadors, 21 graus de temperatura.