Petita passa enrera del Bàsquet Ribes

Banquet del CB Ribes. Eix

De bon equip concentrat a fer-ho el millor possible, a relaxar-se, a la impotència. Aquestes van ser les tres cares del Bàsquet Ribes, que el van portar a encaixar la primera derrota com a local contra el BC Martorell per 70-78.

Els ribetans van sorprendre l’equip rival al primer quart gràcies a la bona defensa, el contraatac i la bona circulació de pilota (16-2, minut 7), però les primeres rotacions no van mantenir el ritme. El rival en va tenir prou en tres minuts per signar un parcial de 5 a 12 que el tornava al partit i el més perillós, que deixava en evidència la defensa ribetana. Tot i que el segon quart el Ribes va continuar manant en el marcador gràcies a l’encert d’Òscar Guiu (11 punts, 19 en total) i que les diferències es van mantenir al voltant dels 10, les sensacions no eren del tot positives: el Ribes estava depenent massa del tir exterior (21 dels 40 punts van arribar des del triple) i no obstant el millor jugador visitant només portava tres punts anotats, la manca de duresa en moltes accions defensives havia derivat en bàsquets fàcils pel Martorell.

Al segon temps, només dues d’aquestes variants van canviar: els triples van deixar d’entrar (el més imporant, amb 70-71 al marcador a manca d’un minut), el 47 rival va despertar (18 punts al final) i la defensa sobre els altres jugadors va seguir sent dolenta: el número 7 va anotar 17 punts al segon temps per un total de 26. És a dir, entre el 47 i el 7 van anotar més punts que tot el Ribes al segon temps.

El parcial d’aquests dos quarts, 30-47, ho diu tot, però si l’estirem fins als últims 33 minuts de partit, 54-76, demostra que el BC Martorell, tot i el mal inici, va saber jugar millor les seves cartes, tant quan anava per darrera com quan dominava el partit.