Un Vendrell tou en defensa es veu superat per l'encert de l'Sfèric en el tram final

Els taronges cauen davant l’Sferic Terrassa, en el partit ajornat de la cinquena jornada, disputat aquest dimecres

AB Vendrell - Sferic Terrassa. Eix

Derrota dels vendrellencs, la tercera consecutiva, en el partit ajornat de la cinquena jornada, disputat aquest dimecres, pel resultat de 87-91, davant l’Sferic Terrassa. Els locals, van dominar bona part del matx, però, van cometre errades de joventut, amb una defensa massa tova, davant un equip més experimentat, què sabia en tot moment a què jugava i què es va mostrar molt encertat en els moments decisius del partit.

Els de Marc Rovirosa i Eloi Sadurní, després de sis jornades disputades, presenten un balanç de 3-3, què els deixa al mig de la taula,  amb l’encontre de la tercera jornada davant el CN Terrassa, encara pendent per jugar. El matx començava amb un intercanvi constant de cistelles i amb els vendrellencs portant la iniciativa 15-11, però, a quatre minuts de tancar el primer acte, un parcial de 3-11 pels visitants, capgirava 18-22, el lluminós a la fi del primer quart. A l’inici del segon període, la manca d’intensitat defensiva dels del Baix Penedès, va provocar què els terrassencs, estiressin el resultat fins el 24-33, a l’equador d’aquest quart; un temps mort del preparador local, va ser el punt d’inflexió, els del Vendrell, amb un Alejandro Cereto immens, tres triples anotats de manera consecutiva, van reaccionar, més intensos al darrera, clavant un parcial de 17-3, què, els deixava en franquícia, de 41-36, al arribar al descans.

A la represa, el partit és va transformar en un intercanvi de cops constant, amb un ritme molt alt per part dels dos equips, amb un arbitratge massa permissiu; els taronges, de la mà d’ Omar Francisco, què monopolitzava l’atac, portaven la iniciativa, i més després d’un triple de Jordi Solé, què posava el 59-51, encara què l’Sferic Terrassa, tornava a reduir distàncies, per deixar un 63-61 a la fi d’aquest intens tercer quart. Els taronges van començar manant el període definitiu, 71-65 a sis minuts del final. A partir d’aquí, però, la dinàmica va canviar de mans, els vallesans, van començar a anotar amb molta facilitat, amb ràpides transicions, i en estàtic, anotant des del triple, davant una defensa local tova, què va donar confiança a un equip què es va créixer, jugant a plaer, amb un parcial de 4-17, què suposava el 75-82, a poc més de tres minuts de la fi. Un nou triple de l’ Sferic, en van anotar fins a quatre en aquets minuts decisius, complicava 78-87, el partit.

Els vendrellencs, no es van rendir, i Oriol Mateu, treia faltes als defensors què el portaven al tir lliure, retallant fins el 84-87,  a un minut de la botzina final. Les errades, novament, donaven vida als visitants, què acabaven de sentenciar des de la línia de personal, tot i el triple a la desesperada de Cereto, què no servia per lligar el triomf. Malgrat, la desfeta, cal dir, què, l’equip, nouvingut a la categoria, té recorregut, competint en cada partit,  en aquesta categoria tan exigent com és la primera catalana. Diumenge, nou partit, en aquest cas serà, el líder invicte, Lluïsos de Gràcia, el què visitarà Coma-ruga, en un matx, on els taronges tenen molt a guanyar i poc a perdre, davant un rival, a priori superior.

AB Vendrell: Cereto (22), M. Molina (8), Luna (2), Mateu (24), Thiam (4), Nieto, Gabaldón (4), Francisco (15), Solé (3), Casado (3), Trouvé (2), O. Molina. 7/28 triples, 10/13 tirs lliures, 22 faltes.

Parcials: 18-22, 23-14 (41-36), 22-25 (63-61), 24-30 (87-91).