Primera Catalana

L’AB Vendrell deixa escapar una nova oportunitat de sumar fora de casa

Les pèrdues de pilota dels taronges els arrosseguen a la derrota 60-57, a la pista del Sagrada Família Claror

Safa Claror - AB Vendrell . Eix

Nova desfeta dels vendrellencs a domicili, què demostra la dificultat de guanyar com a visitant en aquesta categoria, en un partit on els taronges van anar de més a menys i que van acabar cedint, a la pista del SAFA Claror, pel resultat de 60-57, marcats per les pèrdues de pilota, vint al final del partit, i el desencert en atac, factors determinants de cara al resultat final. Després de deu jornades disputades i amb el partit davant el CN Terrassa ajornat, els de Marc Rovirosa, presenten un balanç equilibrat de 5-5, què els deixa a la novena posició a la classificació.

El partit va començar de la millor manera possible pels visitants, l’activitat defensiva i l’encert en atac, amb dos triples anotats per Jordi Nieto i Yero Thiam, deixaven un 2-12 inicial als sis minuts de joc, què donava confiança als del Vendrell; els locals, però, contestaven anotant dos triples, en un primer quart de domini vendrellenc, que es tancava amb un 10-18 al lluminós.

L’inici del segon període deixava les mateixes sensacions, amb un Marc Molina què monopolitzava l’atac dels visitants, deu punts anotats dels dotze que van fer els del Vendrell en aquest quart, amb un 15-26 a quatre minuts i mig d’arribar al descans; però, a partir d’aquí els del Baix Penedès es van apagar, la intensitat defensiva dels locals, sumat a tres triples consecutius, deixaven un parcial de 16-4, què capgirava el marcador 31-30, al descans, després d’un parcial de 21-12 en aquest segon període. A la represa, les defenses van ser les protagonistes, els dos equips es van travar en atac , el Safa mantenia la iniciativa, en part, gràcies als tirs lliures, en va tirar nou en aquest parcial, per cap els taronges, quan la intensitat defensiva era la mateixa a les dos cistelles.

Un tercer quart què es tancava amb un parcial de 16-13, què deixava un 47-43 de resultat, a manca del període definitiu. Un darrer quart, on el Claror, després de quatre punts, marcava diferencies 51-43, però, quan pitjor pintava el panorama, el visitant Oriol Mateu, assumia la responsabilitat, anotant onze punts consecutius, què abocaven el partit a un final ajustat 57-56 a poc més d’un minut del final. Un últim minut d’infart, on els vendrellencs els va penalitzar no saber tancar el rebot defensiu què va donar segons opcions al seu rival, què anotava una cistella, contestada per un tir lliure d’Omar Francisco, que deixava un 59-57, en la següent acció els locals fallaven, i els visitants tenien la darrera pilota per mirar de fer-se amb la victòria o forçar la pròrroga, a manca de divuit segons. Malauradament, el llançament de tres punts, llançat a vuit segons de la fi no entrava i els barcelonins sentenciaven el resultat des de la línia de tirs lliures.

Diumenge, derbi penedesenc davant Els Monjos, que visitarà Coma-ruga, abans, però, el club farà la presentació oficial de tots els seus equips que competeixen en aquesta temporada.

AB Vendrell: Cereto (8), Nieto (7), Solé, Mateu (13), Thiam (7), M. Molina (17), Gabaldón, Francisco (3), Luna, O. Molina (2) i Casado.

Parcials: 10-18, 21-12 (31-30), 16-13 (47-43), 13-14 (60-57).

El sènior femení torna a sumar un nou triomf

El sènior femení es va retrobar amb la victòria, després de la desfeta de la setmana passada, al derrotar per un contundent 84-31, al Bàsquet Teresianes, en un partit on el parcial del tercer quart, 25-3, va ser del tot determinant, confirmant la superioritat de les vendrellenques.  Les taronges, colideren la taula amb un balanç de 7-1, a l’espera de visitar el proper diumenge la pista del cuer, Sant Pere i Sant Pau.

El sènior B masculí guanyava a la pista del bàsquet Base Tarragona per 59-66, en un bon partit dels taronges. Amb un balanç de 6-3 se situen tercers en el seu grup del campionat territorial. Dissabte visitaran la pista de l’invicte Torreforta B.