L’únic que et permet aquesta categoria és perdre

Imatge d'arxiu. Eix

Totes les altres coses les has de treballar. Guanyar és fruït de l’esforç, de l’encert, i sovint encara necessites una mica de sort, juguis a la categoria que juguis.

El Ribes va tancar les tres setmanes seguides com a visitant amb una amarga derrota a Fraga, davant d’un altre equip que va demostrar tenir molt clar a què jugava i que no perdut res del que el va fer quedar campió de lliga de 3a Catalana l’any passat. Molt seriós en defensa i molt vertical en atac, la Penya Fragatina va sorprendre els ribetans d’inici amb un ritme alt, que només es van poder mantenir dintre del partit gràcies al domini en el rebot defensiu. Ofensivament, un desastre: 15 pilotes perdudes a la primera part, només 9 llançaments de 2 generats, i una manca d’entesa alarmant van portar l’equip a la vora del desastre prematur: 9-0 minut 5, 19-10 minut 10, 26-13 minut 15.

A partir d’aquest moment, però, l’equip va fer el més complicat. Primer de tot, aturar els atacs del rival amb una feina defensiva notable. I després, aconseguir convertir aquesta millora defensiva en les primeres ratxes d’anotació positives, tot i el desencert en el tir lliure (17-36 al final). Un triple de Guillem i un altre de Guille Franco tancaven el segon quart amb el Ribes més a prop que mai del rival: 31-28.

La remuntada es va culminar al tercer quart, després d’un triple d’Adrià Miró, un 2+1 de Yeison Colón i l’aparició ofensiva del capità Rafel Rius, el Ribes semblava haver-li agafat el pols al partit. Aconseguia nodrir els pivots de pilotes amb facilitat, però els de la Franja no els va faltar intel·ligència: amb el dia des del tir lliure que portava el Ribes, no dubtaven en enviar a la línia qualsevol jugador ribetà abans de concedir un bàsquet fàcil. Només al tercer quart, quan el Ribes es va trobar millor sobre la pista, es van fallar 7 tirs lliures d’11 llançaments, per un total de 10 encerts de 24 intents al segon temps. En aquells moments però, l’equip funcionava bé, cosa que el va permetre sortir del tercer quart per davant (44-45).

A l’inici de l’últim, no obstant, els locals van aconseguir tornar a portar el partit al seu terreny i tornar a donar-li la volta al marcador (49-45, minut 32). Dos bàsquets de Yeison Colón i l’única cistella en joc d’Adrià Villar van tornar a estrènyer el marcador (53-52) just abans dels minuts clau del partit. Del 36 al 38, cap dels dos va aconseguir anotar, amb el Ribes disposant de diverses opcions molt clares per fer-ho. Era el moment d’aprofitar la bona feina defensiva per agafar una mica de coixí pel final, però no hi va haver manera. Com acostuma a passar en aquests casos, el Fraga va ser el que va pegar primer, un 2+1 i un triple van posar les coses ja molt difícils (59-53, minuts 38). El Ribes no es va rendir però, i amb 61-58 al marcador va tenir l’opció d’empatar amb un triple d’Adrià Miró obstaculitzat amb falta personal que incomprensiblement els àrbitres van sancionar amb 2 tirs lliures i no 3. Tot i que el Fraga no va encertar a sentenciar des del tir lliure, l’últim tir a la desesperada del Ribes no va entrar, deixant la victòria a l’Aragó.

Després d’onze jornades, el Ribes segueix quart a la classificació a només una derrota dels líders. Els ribetans, tot i haver refet l’equip amb set incorporacions aquest any i haver disputat 7 de les 11 jornades com a visitants, segueixen al capdavant de la classificació però fidels a l’únic objectiu marcat després del descens i la reestructuració de la plantilla: aconseguir formar un bloc sòlid de jugadors que rendeixi al nivell del seu potencial.