Valldosera tomba al Delta i a ‘Palote’

S’ha complert l’estadística’, i el rival del CF Vilanova avui ha perdut el cinquè partit fora del seu estadi pel mateix marcador, 2-1. Un fet realment si més no, curiós

CF Vilanova – AT. Prat Delta . Fede Carrasco

CF Vilanova 2 – AT. Prat Delta 1

El Vilanova però avui en gran part del matx s’ha assemblat massa perillosament al dels darrers partits i concretament a aquell equip mancat d’intensitat, amb poca profunditat on hi ha excessiu individualisme en la resolució de certes jugades que acaben en res, i excessiva pèrdua de pilotes en zona delicada i que originen contres del rival que poden acabar en gol. El Vilanova jugant a futbol per qualitat i intensitat, era molt superior als seus rivals, la qualitat continua, però la intensitat i interpretació dels partits és més dificultosa.

El rival d’avui, un equip limitat tècnicament i que ha justificat sobradament la seva posició a la taula era però un equip veterà ben posat sobre el camp, que ha jugat al límit del reglament, que inclús ha causat una lesió totalment innecessària a Iker Pujol que ha donat tota la sensació de poder ser malauradament greu. Si a això li afegim un arbitratge permissiu (una mala còpia de Mateo Lahoz) i mal interpretador del reglament en importants jugades semblant als pitjors arbitratges de la Primera Catalana, tot ha resultat molt més complicat del compte.

Era un partit d’aquells que es veia des del primer minut que el Vilanova guanyaria amb una certa comoditat, que no facilitat, per poc que és poses a treballar en el que sap, donat que la diferència entre els dos equips era molt notable. Però si insistim en què el Vilanova dels darrers partits ha perdut en frescor i amb clarividència i està un pèl empanat, i el rival sense fer res més que posicionar-se adientment sobre el terreny de joc en tenia prou, tot resulta molt més complicat.

El Vilanova que ha guanyat tot a casa ha estat avui a punt de cedir els dos primers punts, fet que no hagués estat just perquè ha fet molts més mèrits que el rival per guanyar i ho ha pogut fer d'una manera plàcida i sense patiments fins al darrer minut com ha estat. Més demèrit per tant de l’equip local, que no pas mèrit de l'adversari que tampoc ha fet un mal partit. Ha fet el seu partit i ha estat proper de ser d'empat.

Al minut 9 el Vilanova ja tenia la primera ocasió de gol, i al 25 Delgado després d’una gran passada creuava un xut inapel·lable que feia pujar el primer al marcador. S'obria la llauna i semblava el primer dels diferents gols que li caurien al rival aquesta tarda, però el Vilanova tot i que volia i hi posava caràcter i actitud no està en el seu millor moment des de fa quatre jornades. Els locals tenien la situació controlada però la poca profunditat i la manca d’intensitat en alguns moments, no han permès culminar el que podia i havia de ser una victòria no fàcil però sí solvent.

Al minut 33, Moha ha pogut marcar el segon quan era fàcil marcar davant de porteria amb temps per preparar-se la pilota però ha fet una mala opció. Era la victòria sense patiment.

S'arriba a la fi de la primera part on els visitants sols en un remat de cap forçat alt de Vacas (fill del conegut entrenador) han fet una aproximació d’un cert perill.

Però el Vilanova i també per estadística ens té acostumats, que els 10 minuts següents a la represa, a favor o en contra, passa alguna cosa. I el que avui ha passat doncs ha estat negatiu. Al m. 55, els visitants en una pentinada lleugera de cap a una falta lateral sobre la porteria local han empatat. Ni la defensa ni el porter han estat excessivament atents a aquesta jugada. De nou un llançament de pilota aturada ha tornat a fer mal com a San Quirze del Vallés

A partir d’aquí ha començat, un nou partit. Un Vilanova que ha alternat fases de molta rauxa i precipitació amb altres de qualitat, ha posat setge a un rival que no passava pràcticament de mig camp. El Vilanova ha tret l’amor propi, la millor qualitat, i el clar convenciment de què era molt millor equip i que si hi posava aquella intensitat que li ha mancat en molts moments dels darrers partits podria guanyar, perquè qualitat n’hi ha.

El rival davant l’escomesa i les seves limitacions ha començat amb les contínues pèrdues de temps. Pràcticament tots els jugadors els hem vist a terra fent teatre gairebé en totes les accions, i amb posteriors recuperacions miraculoses. El joc ha entrat en uns moments de picabaralla molt continuada on David Arcos "Palote", un jugador de 43 anys i amb més de 600 partits jugats al futbol català, ha interpretat tots els papers de l’auca i ha tret de polleguera als jugadors locals que per moments s’han contagiat dels tripijocs i males arts intencionades i provocatives d’aquest il·lustre veterà amb 24 temporades al futbol de casa nostre, mestre de professió i que viu en una masia rural a El Prat (ha jugat també amb el Santfeliuenc a Tercera Divisió amb semblança física a Josele també del Santfeliuenc).

Però avui el futbol ha estat just, i sols a cinc minuts del final, Valldosera ha col·locat una rematada amb gran astúcia que ha significat un nou gol, una nova victòria i un ple de resultats en els partits jugats al Alumnes Obrers.

En temps ja afegit Latre en una gran jugada marca de la casa s’ha plantat sols davant del porter però ha dubtat en l’execució final, i el porter ha pogut rebutjar. Ha merescut els gols i el gran aplaudiment de la grada però no ha estat possible.

Ens podíem haver estalviat el patiment final, un més, però ha valgut la pena. Codina, el millor dels locals avui, ha resultat expulsat en el temps afegit. Al m. 89 Iker, que havia entrat 13 minuts abans al camp, ha resultat lesionat en una entrada totalment innecessària i punitiva d’un jugador visitant, una lesió que ha donat símptomes de gravetat i on el jugador local ha sigut traslladat a un centre mèdic per part dels serveis d’ambulància.

EL MILLOR. El Vilanova dels darrers quinze minuts que mai ha deixat de creure en el triomf posant-hi una marxa més. El gol novament de Valldosera fet amb molta astúcia i que ha donat a la fi tres punts. Un Vilanova més líder a l’espera del partit molt difícil a la "nevera" de Begues després del pont. El bon partit especialment de Codina, Latre i Ivan.

EL PITJOR. Un Vilanova que continua notòriament empanat que ha perdut frescor i intensitat i que ha de recuperar la intensitat perduda. A Begues equip al qual he vist en dos partits en un camp bastant petit entre muntanyes i que és una "nevera" sobretot si es disputa en dissabte, competint el Vilanova amb la intensitat que ho ha fet els darrers partits, la derrota és quasi segura. La lesió d´Iker que té tota la pinta de ser important. La baixa segura al pròxim partit de Codina, un jugador més que clau en l’actual Vilanova. La pèrdua novament de pilotes en zona perillosa i la manca d’intensitat en no pocs moments dels darrers 4 partits. La absència novament avui de Ximenes ni tal sols de suplent ¿? Una banqueta amb sols el porter i 4 canvis, insuficient en un equip que vol pujar de categoria.

CF VILANOVA: Arnalot, Lebrero, Ivan, Aleix, Marcel, Codina, Moha, (m. 76 Ferret) Pinilla, Delgado (m. 76), Valldosera, Latre. m. 89 Álvarez per Iker.

Targetes: CF VILANOVA, Codina (2), Valldosera i Marcel.

VALORACIO. Codina 5. Latre 4. Ivan 3. Valldosera 2. Moha 1.

ÀRBITRE. Christian Martínez (Bages) 4/10, ha comès greus errades en la interpretació i valoració del reglament i amb l’aplicació del mateix a jugades idèntiques. Ha permès el joc dur del rival, i s’ha desentès en moltes faltes del dos equips que ho eren. Ha recordat molt als pitjors arbitratges de Primera Catalana. Hi ha hagut un possible penal no assenyalat comés sobre Valldosera, (m. 66 amb 1-1).

ESTADISTICA. Primera part CF VILANOVA. Faltes 6. Ocasions de gol 3 (1 gol), Corners 2. Fores de Joc 3. PRAT DELTA. Faltes 6. Ocasions de gol  1. Corners 2. Fores de Joc 0.

Segona part. CF VILANOVA. Faltes 6. Ocasions de gol 4 (1 gol). Corners 2. Fores de Joc 0. DELTA PRAT. Faltes 7. Ocasions de gol 1 (1 gol). Corners 0. Fores de Joc 0.

250 espectadors a l’inici del partit, gairebé 400 al final on es jugava el Vilanova- Vila-Seca de juvenils. 11 graus a l’inici del partit, 9 a la mitja part i 8 al final del partit. Sensació d’humitat i fred considerables. Un dels auxiliars de l’àrbitre era, Iker Pujol, com el jugador vilanoví, trist protagonista malauradament avui per la seva lesió.