Primera Catalana

L’AB Vendrell fa un gran primer temps que li serveix per guanyar el derbi davant Els Monjos

Abans del partit l’entitat taronja va presentar tots els seus equips davant l’afició

AB Vendrell - CB Monjos. Eix

Victòria del conjunt vendrellenc en el derbi penedesenc, de la primera catalana, davant Els Monjos, pel resultat de 76-70, el dia que el club taronja presentava tots els seus equips de manera oficial davant l’ afició. La gran primera part dels locals, portant sempre la iniciativa, els va permetre agafar un coixí de punts, què van saber gestionar fins al final, davant la reacció dels visitants, que no es van donar mai per vençuts, remuntant el resultat, fins un final de partit més ajustat del previst. Amb aquest resultat i pendents del partit ajornat, que disputaran el proper dimarts davant el CN Terrassa, els de Marc Rovirosa i Eloi Sadurní, presenten un balanç de 6-5, què els deixa en la vuitena posició a la classificació.

L’encontre començava travat, amb moltes errades per part dels dos equips, però, aviat els del Vendrell, esperonats per una gran defensa i un triple d’Omar Francisco, prenien 10-3 la iniciativa als set minuts; després, el domini de Marc Molina en el rebot i dos triples més, Yero Thiam i Alejandro Cereto en el darrer segon, tancaven un primer quart, 21-7, de clar domini local, davant uns Monjos ofegats per la pressió defensiva dels taronges. En el segon període, el ritme de partit va ser més alt, els visitants de la mà d’un inspirat Gerard Català, anotaria quatre triples en aquest quart i cinc al final del matx, s’acostaven després de tres triples, fins el 28-22 a cinc minuts del descans. A partir d’aquí, les transicions ofensives dels del Baix Penedès, gràcies al domini del rebot i d’una bona circulació de pilota, els donava un parcial de 19-10, amb Adrià Trouvé i Oriol Mateu molt actius, què deixaven un 47-32 al lluminós a l’arribar a l’equador del matx.

A la represa, i després d’un 51-32, que semblava trencar el partit, els de Santa Margarida i Els Monjos, van contestar amb un parcial de 2-12, aprofitant la relaxació dels locals, que reduïa diferències 53-44, en un tercer quart molt defensiu, què es tancaria amb un parcial global d’11-14, que suposava un 58-46, a manca del període definitiu. En l’últim quart, l’intercanvi  de cistelles, mantenia la iniciativa dels vendrellencs, 65-51, a set minuts de la fi, però, els locals van veure el partit guanyat molt aviat i davant tenien un conjunt visitant ambiciós, que penalitzava les errades del rival, per de mica en mica anar retallant el marcador fins al punt de deixar-lo amb un 70-63 a menys de dos minuts pel final;  un darrer minut on els del Vendrell, van saber gestionar l’avantatge aconseguida durant el partit, malgrat el 74-70 a manca de 22 segons, amb un Oriol Mateu que sentenciava el resultat final anotant des del tir lliure.

Dimarts els taronges disputaran, a Coma-ruga, el partit que tenien ajornat davant el CN Terrassa, per desplaçar-se després, el dia 17 de Desembre a la pista del CB Tarragona B, en el que serà l’últim partit de l’any.

AB Vendrell: M. Molina (13), Francisco (10), Casado (1), Mateu (13), Solé, Cereto (12), Nieto, Gabaldón (5), Luna (4), Trouvé (6), Thiam (12) i O. Molina.

Parcials: 21-7, 26-25 (47-32), 11-14 (58-46), 18-24 (76-70).

Presentació dels equips de l’AB Vendrell

Abans del partit del sènior masculí, l’entitat taronja va presentar de manera oficial, tots els seus equips que competeixen en aquesta temporada. Pel parquet del pavelló de Coma-ruga, van desfilar els 22 equips que té enguany el club vendrellenc, en un acte dinàmic, davant una graderia plena de gom a gom, i on també van assistir-hi l’alcalde del Vendrell Martí Carnicer, el regidor d’esports Ferran Trillas, personalitats de la federació catalana de bàsquet i de Carles Ruf, ex-jugador professional, amb el Joventut de Badalona. Cal esmentar, que abans de la fotografia de grup es va fer un homenatge a diverses persones vinculades a l’entitat taronja.

Doble compromís pel sènior femení

El sènior femení tenia un doble compromís aquest cap de setmana, dissabte perdia per 54-50 a la pista de La Selva, diumenge superava per un clar 24-70 al Sant Pere i Sant Pau. Amb aquets resultats les taronges tanquen la primera fase en segona posició amb un balanç de 8-2.

El sènior B masculí perdia per 67-57 a la pista del líder del seu grup del campionat territorial el Torreforta B. Els vendrellencs es mantenen quarts amb un balanç de 6-4.