Un Vendrell a l'alça lliga una nova victòria després d'un gran parcial final

Els taronges superen 60-55 al CN Terrassa, en el partit que tenien ajornat

AB Vendrell - CN Terrassa. Eix

Aquest passat dimarts, l’AB Vendrell s’enfrontava al CN Terrassa, en el partit que tenien ajornat els dos equips, des del passat 1 d’Octubre. Els vendrellencs es van posar al dia amb la competició, i ho van fer assolint una nova victòria, la tercera en els darrers quatre partits, després d’un final espectacular dels de Marc Rovirosa, clavant un parcial final de 16-3, què capgirava el marcador, 60-55 al final,  en un partit que semblava  perdut a poc més de cinc minuts de la fi. Després de dotze jornades disputades, els taronges pugen fins una provisional quarta plaça, encara hi ha equips amb partits pendents, amb un balanç de 7-5, que els fa ser optimistes de cara al calendari més imminent.

El partit començava fred, amb les defenses manant sobre els atacs, però, ràpidament, la bona circulació de pilota dels locals, els donava bones opcions de llançament, que ho aprofitaven per anotar tres triples, Mateu, Casado i Francisco, que els donava un 13-5 als sis minuts; els de Terrassa, molt erràtics al principi, ajustaven el marcador, gràcies a l’encert del seu jugador Fito, que monopolitzava l’atac visitant, arribant-se al final del primer quart amb un 16-13 al lluminós. El segon període va ser el més pobre en anotació, i de fet ni els àrbitres intervenien en el joc, semblava que no tenien xiulet, perquè pràcticament no van xiular res; un triple dels vallesans, els posava al davant 23-24, encara que la bona defensa dels del Baix Penedès, tres minuts sense anotar el rival i cinc punts d’Oriol Mateu, deixaven un 28-24 al descans.

A la represa el joc va ser més viu, els del Vallès Occidental, empataven 30-30, als tres minuts de la continuació, a partir d’aquí, l’intercanvi de cistelles va ser constant, amb els dos conjunts endollats, jugant atacs elèctrics. Un triple de Marc Molina, semblava trencar la igualtat, 42-36, però, els terrassencs responien amb set punts consecutius, que deixaven una mínima renda 44-43, pels del Vendrell, a manca del període definitiu.

Un darrer quart que començava de la pitjor manera pels locals, apàtics en defensa i precipitats en atac, estant cinc minuts sense anotar, fet que ho aprofitava el CN Terrassa, amb les idees molt clares, penetrant i carregant el rebot ofensiu, per clavar un parcial de 0-9, que complicava el partit amb el 44-52, a poc més de cinc minuts de la fi. Però, quan tot semblava perdut, un temps mort del preparador vendrellenc, va reactivar al seu equip, que ho va brodar fins al final; amb una defensa intensa, que va ofegar l’atac rival, menció especial a Yero Thiam, que va clavar dos taps espectaculars, i un atac ratllant la perfecció, amb Oriol Mateu i Alejandro Cereto en estat pletòric, els del Vendrell, clavaven un parcial de 16-3, davant un conjunt visitant superat, què capgirava el resultat i certificava un nou triomf dels taronges, després d’una gran reacció en els últims minuts.

Victòria que ha de servir per agafar confiança, de cara, al darrer partit de l’any, que serà, diumenge dia 17 de Desembre a la pista del cuer, el CB Tarragona B.

AB Vendrell: M. Molina (7), Francisco (5), Casado (10), Mateu (17), Solé, Cereto (17), Nieto, Gabaldón, Luna (2), Trouvé, Thiam (2) i O. Molina. 5/17 triples, 11/15 tirs lliures, 18 faltes personals.

Parcials: 16-13, 12-11 (28-24), 16-19 (44-43), 16-12 (60-55).