Més líders en una tarda de registres històrics

CF Vilanova – At. Sant Just. Fede Carrasco

CF Vilanova 1 – At. Sant Just 0

Partit de registres històrics. D'una banda el CF Vilanova possiblement per primera vegada, finalitza la primera volta amb victòria a tots els partits jugats com a locals, fet que ni els més vells del lloc recorden. En segon lloc, un equip, el Sant Just que ha comès sols una falta a la segona part i aquesta ha arribat al minut 91 que ha suposat una targeta pel jugador que ha comès la falta. La veritat és que jo penso han estat 4 o 5 suposades faltes però no ho ha entès així l'àrbitre del partit.

És la primera vegada que amb 51 anys veient futbol veig que un equip fa una sola falta i al m. 91 en tota una part. Son anècdotes del futbol. M'agrada explicar que jo era el darrere de la porteria l'any 1969 al famós penal a la tornada de la Copa del Generalisimo, Barça-Madrid (1-1, a l’anada 2-0 amb l'inventat penal per Guruceta quan Velázquez amb el 10 a l'esquena, va caure a dos metres de la frontal de l'àrea i és va assenyat la pena màxima) un escàndol encara ara.

El matx enfrontava als dos primers equips a la taula abans de l'inici d'aquesta jornada, si bé ara, el segon és el Sant Quirze, equip que enguany ha pujat de Tercera Catalana.

El partit no ha decebut. No ha destacat per la seva qualitat però sí per la molta emoció fins al m.95 a la qual s'ha arribat, si bé el director del mateix, ha privat a l’espectador de conèixer quants minuts s’afegirien als reglaments, ja que el col·legiat auxiliar indicava amb els braços que tampoc ell ho sabia. Inaudit.

El Vilanova ha sortit sempre a tocar cada pilota, a no rifar-la com els grans equips, amb un concepte i idea futbolística clara com des del primer partit, el que la temporada passada no es va aconseguir ni amb Pallares ni amb Berrocal, i si en certa mesura amb Dani Solsona, home de futbol, però que portava molt temps allunyat de les banquetes.

El Vilanova en tot moment ha tingut controlat el joc i l'ha dominat en aquesta primera mitja part, si bé al m. 10 en una passada de la mort els visitants han pogut avançar-se en el marcador.

Però això no ha canviat el desenvolupament del partit i curiosament quan més equilibrat estava, en una errada monumental en una cessió d'una defensa visitant al seu porter, Valldosera, el màxim golejador de l'equip i del grup, ha aconseguit a porteria buida un gol tan oportú com ridícul per l'adversari.

A partir d'aquí el Vilanova, sense arribar amb perillositat a neguitejar al rival, s'agradava, buscava i trobava els espais, Codina era amo i senyor del mig del camp. Pasqua aprofitava el seu virtuosisme per enllaçar a la darrera passada i fruit de tot això, s'arribava al m. 35 on el mateix Pasqua es presentava sol davant el porter local i quan era molt més fàcil marcar que no fer-ho, ha equivocat l'angle de llançament i malgrat que el porter estava en caiguda, ha desviat una pilota impossible que era el 2-0 possiblement la liquidació d'un partit que s’ha anat complicant minut a minut a la segona part.

A la segona part ha canviat la decoració. El Sant Just ha fet un pas endavant, dominava, controlava, jugava i tocava mentre el Vilanova feia un pas, no al costat però sí endarrere, i perdia, la possessió, el control de la situació. Ja no dominava cap parcel·la del joc i era contemplatiu, excessivament especulatiu amb el resultat i sols la gran tasca en rebuig de pilotes defensives i també l'absència avui d0’Alejandro Moya al Sant Just que porta 12 gols, ha facilitat que un Vilanova molt imprecís i superat a la segona part, perdés un punt als Alumnes Obrers. Al m. 71 entre Arnalot i el pal han salvat el gol de l'empat en un xut que sortosament ha anat al costat quan estava situat el gran porter local.

Passaven els minuts i el Vilanova a pesar dels canvis continuava endarrerit i superat, però la gran tasca defensiva fonamentalment amb pilotes altes al tall, ha neutralitzat qualsevol ocasió clara més enllà de la del m.71.

S'ha patit cert. Un dia més. Però en un partit sobre l'època no ha estat injust, el Vilanova ha sabut tornar a utilitzar i disposar en tot moment de totes aquelles vessants que fan que un equip sigui el millor amb diferència al llarg d'una volta.

M'ha agradat el Sant Just. M'ha semblat un equip combatiu, sòlid, que sap al que juga, un pel feble en coordinació defensiva i en la sortida de la pilota fins i tot amb poca pressió de Vilanova, i em queda el dubte que hagués passat amb Alejandro Moya al davant. En la seva absència, Jan González com ja he dit entre setmana (9 gols i dorsal núm. 10) ha acreditat que és un jugador de Primera Catalana jugant encara que sigui amb una cama. Un gran jugador malgrat que a la segona part ha baixat considerablement.

El Vilanova acaba líder. Campió d'hivern. Ha jugat al futbol molt més que els seus perseguidors i ha resolt amb total i increïble solvència els partits de casa i aquesta marca diferències. Queden 17 partits. Molts. Però aquest equip no ha tocat sostre. Els rivals em preocupen menys. Els mirem pel retrovisor, però continuo pensant i preocupant-me des de la primera jornada i malgrat la seva irregularitat, pel Rubí per sobre de la resta. Felicitats nois!.

EL MILLOR: Tots els punts en disputa als Alumnes Obrers a la primera volta, aconseguits. Una nova victòria important. Un dia més de patiment però resolt a favor. Un equip que encara no ha tocat sostre. La gana d’aquest equip. Valldosera novament amb gran instint golejador.

EL PITJOR. L’errada de Pasqua al m. 35 que suposava possiblement liquidar el partit i estalviar patiment. L’excessiva especulació i conservadorisme a la segona part amb el resultat, que ha posat en perill la victòria.

Alineació CF Vilanova: Arnalot, Iloie, Cuadra, Vall, Lebrero, Codina, Moha, Pasqua (m. 73 Ferret), Latre (m. 60 Pinilla) Valldosera (m 85 Álvarez) Delgado (m 85 Barragan).

Targetes grogues al Vilanova. Iloie, Vall, Valldosera i Latre.

Valoració jugadors CF Vilanova: Codina 5, Pasqua.4.Iloie 3 3.Valldosera 2. Lebrero 1.

Àrbitre: Sr. Xavier Codina (BCN) 5/10.

Estadístiques CF Vilanova: 15 faltes (la primera al m.12). Ocasions de gol (3, 1 gol). Corners 2. Fores de Joc 3.
At Sant Just: Faltes 4 (la primera al m.16 i a la segona part la primera al m. 91, possible record a la història del futbol). Ocasions de gol 2. Corners 8. Fores de Joc 5.

250 espectadors (tarda de pagament. Tothom a 5 euros).

12 graus de temperatura a la primera part, 10 a la segona. Un problema en el rec del camp ha produït dos tolls d’aigua, que el bon drenatge del camp ha solucionat amb rapidesa.

Presència a les grades dels regidors, José Luis Ruiz i Blanca Albà i del Delegat Federatiu, Manel Durán. Absència malgrat haver confirmat la seva presència, de l’alcaldessa Neus Lloveras.