Primera Catalana

Un Vendrell negat en atac li facilita la victòria al Sant Cugat

En el pitjor partit de la temporada els vendrellencs cauen 48-52 davant un dels cuers

El proper partit serà dissabte dia 20 de gener a les 19.00 hores a la pista del Navàs

AB Vendrell - Sant Cugat. Eix

Els taronges obrien l’any rebent al pavelló de Coma-ruga, l’equip del Sant Cugat Vermell, un dels cuers, que arribava amb només dos victòries després de tretze partits, una dada què feia ser optimistes als locals, de cara a sumar un nou triomf, veient la feblesa del rival. Però, la realitat va ser un altre, en un partit on els del Vendrell van estar negats en atac, amb un segon quart esperpèntic, i en una categoria on les errades es paguen, els locals, a remolc dels visitants, van consumar la desfeta, pel resultat de 48-52, després d’un encontre per oblidar, on el desencert dels vendrellencs els va portar a la derrota. A manca d’una jornada per arribar a l’equador de la competició, els de Marc Rovirosa, presenten un balanç igualat de 7-7, que els deixa a la zona mitja de la taula.

El partit començava fred i travat, van ser els visitants els que agafarien la iniciativa, 6-9 als quatre minuts de joc; dos triples de Yero Thiam i Lluís Casado, semblaven despertar als del Baix Penedès, 12-9, tot i que els de Sant Cugat del Vallès, sumant des del tir lliure, capgiraven 14-15 el marcador a la fi del primer quart. El segon període va ser un cúmul de despropòsits per part dels dos equips, encara que van ser els taronges, els que van mostrar la seva pitjor cara; negats en atac, amb llançaments precipitats i fent cadascú la guerra pel seu compte, els locals només van ser capaços d’anotar tres punts en tot el segon quart, i  no és que el seu rival ho fes molt millor, tot i així, els de Sant Cugat,  se’l van emportar després d’un parcial de 3-10, que deixava un 17-25 al descans.

A la represa, els locals van sortir, més motivats, i amb la intenció de remuntar el marcador; la feina dins la zona de Jordi Solé i Yero Thiam, sumat a l’encert d’Omar Francisco, donaven un parcial d’11-5, que acostaven 28-30 als del Vendrell, a quatre minuts de tancar aquest tercer període, però, dos triples dels visitants, tornaven a eixamplar la diferència, fins el 30-38 del final del quart. Un darrer període on els taronges van treure l’orgull, mossegant en defensa, dos punts anotats en quatre minuts dels visitants, els del Vendrell posaven el 36-40, a poc més de cinc minuts del final; novament, però, dos triples dels vallesans, els tornaven a distanciar amb el 40-50 a 4.40 de la fi. Cinc punts consecutius, triple inclòs, d’Omar Francisco, donaven un 45-50, amb el qual s’entrava en l’últim minut, on un nou triple, ara d’Alejandro Cereto, deixava el 48-50 a 35 segons, que donava esperances de victòria. De tota manera, en l’atac decisiu els vendrellencs van fallar i el seu rival va acabar de sentenciar anotant dos tirs lliures.

Cal passar pàgina i centrar-se en la visita de dissabte a Navàs, una pista de bons records pels del Vendrell, en el que serà l’últim partit de la primera volta.

AB Vendrell: Cereto (5), M. Molina (2), Casado (5), Mateu (10), Thiam (10), Nieto, Gabaldón, Francisco (14), Luna, Trouvé, O. Molina i Solé (2). 5/20 triples, 3/10 tirs lliures, 20 faltes.
Parcials: 14-15, 3-10 (17-25), 13-13 (30-38), 18-14 (48-52).

El sènior femení comença la fase d’ascens amb una derrota

El sènior femení començava aquest passat dissabte la fase final de tercera catalana, que dóna l’ascens de categoria al campió, i ho feia amb una derrota per 43-38 a la pista del Bàsquet Teresianes, després d’un partit molt igualat. Dissabte rebran a Coma-ruga la visita del Salou.

El sènior B masculí que juga el campionat territorial, guanyava el derbi comarcal a la pista del Bàsquet l’Arboç B pel resultat de 61-72. Els taronges se situen quarts, en aquesta primera fase amb un balanç de 7-5, a l’espera de rebre dissabte la visita de l’Amposta.