L'AB Vendrell juga un gran partit a Navàs què s'escapa a la pròrroga

Els taronges dominadors del matx, cauen per 86-81, després d’un final desafortunat

CB Navàs - AB Vendrell. Eix

Duel de rivalitat a la pista del Navàs, els dos equips es van jugar la temporada passada el campionat de Catalunya de segona categoria, sortint els vendrellencs guanyadors, on els locals buscaven la revenja esportiva, davant un pavelló ple, que no va deixar d’animar als seus. Un partit, on els del Vendrell, van jugar a un gran nivell, deixant enrere el mal joc de les darreres setmanes, portant la iniciativa al marcador pràcticament tot l’encontre, però, que no van saber rematar en els últims minuts, donant vida al rival, que ho va aprofitar per empatar el resultat al final del matx i emportar-se la victòria en el temps extra. Una llàstima, després de l’esforç fet pels de Marc Rovirosa i Eloi Sadurní, que veuen com encadenen la tercera desfeta consecutiva, què els deixa amb un balanç negatiu de 7-8, al mig de la taula, en el que era l’últim partit de la primera volta.

L’encontre va començar amb un gran ritme de joc, i domini inicial dels locals, dos triples consecutius, del taronja Yero Thiam, n’anotaria cinc al final del partit, igualaven el resultat 12-11 als 5’; després, les transicions culminades per Oriol Mateu, gran partit el seu,  acabaria amb 31 punts, i un altre triple de Thiam, donaven un parcial de 0-10 als visitants, que suposava un 12-21, que els del Bages retallarien fins el 19-23 del final del primer quart. En el segon període, dos triples més de Marc Molina, mantenien la iniciativa dels vendrellencs, 25-31, que es trobaven còmodes, malgrat el joc de contacte que proposaven els locals, l’encert de cara a cistella dels del Baix Penedès, els deixava amb un 34-38 al arribar al descans. El primer triple anotat pels de Navàs, capgirava, 39-38, el resultat a l’inici del tercer quart, encara, que els vendrellencs, amb intensitat defensiva i encert ofensiu, tres triples més anotats en aquest període, els retornava el domini, malgrat perdre el global d’aquest tercer quart per 20-18, que donava un 54-56 a la fi del mateix.

El darrer període va ser molt intens, amb una forta pressió ambiental, que els visitants van saber contrarestar amb una gran defensa, quatre minuts sense anotar els locals i clavant tres triples, de Thiam, Mateu i Oriol Molina, que donaven un parcial de 0-9, que els deixava amb un 54-65 a sis minuts del final, que semblava, donar opcions de victòria; però, els del Bages, de la mà del seu jugador López, va anotar 27 punts, van començar a retallar el resultat, davant un Vendrell, que li van entrar els dubtes, encaixant un parcial de 12-2, que ajustava 66-67 el lluminós a 2.30 de la fi. Un final, que es va jugar a cara o creu, cistella dels locals, 73-71 a 1.10 i rèplica visitant, anotaria Omar Francisco, amb una gran esmaixada, l’empat 73-73 a 45 segons. Uns darrers instants, on els locals no podien superar la defensa taronja i en l’últim atac, els del Vendrell perdien la pilota, enviant el partit a la pròrroga. Un temps extra, que va començar de cara pels de Navàs, anotant dos triples, que els donaven un parcial de 8-1, col·locant  el 81-74, que feia anar a remolc als visitants, aquest fet va deixar tocats als jugadors taronges, que cansats físicament, van treure l’orgull, situant el 84-80 a poc més d’un minut, que malauradament no van poder capgirar, al sentenciar els locals des del tir lliure.

Malgrat el resultat, aquest és el camí a seguir, en els propers compromisos, on de ben segur les victòries arribaran. Ara, la competició s’atura una setmana, per la disputa de l’All Star de Copa Catalunya, el proper partit serà a la pista del Sant Adrià, el dissabte 3 de Febrer, en el que serà, el primer partit de la segona volta.

AB Vendrell: M. Molina (17), Francisco (7), Luna (1), Mateu (31), Thiam (15), Cereto, Gabaldón, Casado (1), O. Molina (5), Solé (4), Nieto i Trouvé. 11/26 triples, 20/25 tirs lliures, 23 faltes:

Parcials: 19-23, 15-15 (34-38), 20-18 (54-56), 19-17 (73-73), 13-8 (86-81).

Victòria del sènior femení

El sènior femení aconseguia la primera victòria de la fase d’ascens a segona catalana, al superar per 56-51 al Salou.

Després d’un partit molt igualat, les taronges van saber resoldre en els darrers minuts. Un resultat, què, les deixa amb un balanç d’un triomf i una derrota, en tercera posició a la taula, a l’espera de visitar, el proper diumenge, la pista del Cambrils.

El sènior B masculí, apallissava per 99-47 al conjunt de l’Amposta, en un duel de clar color local. Els vendrellencs, es situen tercers, amb un balanç de 8-5, en aquesta fase prèvia del campionat territorial. Dissabte, visitaran la pista del Ferro, en el que serà l’últim partit d’aquesta primera fase.