Copa Federació

El Vilafranca torna a superar el Peña Sport i es planta als quarts de final de la Copa Federació

Els jugadors del Vilafranca celebrant la victòria. Eix

Peña Sport-Vilafranca 2-3

El Vilafranca ha tornat a guanyar la Peña Sport aquest vespre en el partit de tornada dels vuitens de final de la Copa Federació i jugarà els quarts de final d'aquesta competició estatal que disputa per primera vegada a la seva història. Els vilafranquins, que s'havien imposat a casa per 3-0, han jugat un enfrontament molt seriós a Tafalla i han acabat sent millors que un rival que milita a Segona B i que, a l'hora de la veritat, no ha tingut cap opció.

La clau del duel a Tafalla ha arribat ben aviat. En el minut 5, una rematada picada d'Oribe ha superat l'estirada d'Alvaro Iso i ha significat el 0-1, un gol que convertia en un miracle la remuntada del Peña Sport. Amb tot, els navarresos no s'han rendit i, en un interval de set minuts, han capgirat el marcador fins el 2-1 amb gols de Calvo i Adrián Socorro de penal. A partir d'aquí s'ha entrat en un periode de dubtes davant la pressió local i la temença d'un tercer gol que hauria pogut complicar el panorama.

El tercer gol local, però, no s'ha concretat i s'ha arribat al descans amb el 2-1. La segona meitat s'ha iniciat amb més pressió navarresa, però el Vilafranca, amb un joc ordenat, ha mantingut el marcador sense problemes. En el minut 68, a més, Aday, aprofitant una errada defensiva, ha situat el 2-2. En el minut 75, ha tornat a aparèixer la figura de Víctor Oribe que amb una espectacular vaselina ha superat de nou Alvaro Iso i ha certificat el 2-3.

Amb tot decidit, els últims minuts han estat un anar i venir a les dues àrees amb ocasions pels dos equips però el 2-3 ja no s'ha mogut més. El Vilafranca, doncs, jugarà els quarts de final de la Copa Federació on l'esperen rivals com l'Ontinyent, Atlético Saguntino o Escobedo que ja han segellat també el seu passaport.

Peña Sport: Alvaro Iso, Jon (Maeztu 53´), Eneko, Iván García, Xiker, Mario (Uriz 53´), Diego Lacruz, Javi Alonso (Ceberio 73´), Adrián Socorro, Xabi Calvo, Oier

Vilafranca: Miguel Ramos, Peque (Guti 64´), Fontanils (Medina 17´), Arnau, Eric Via, Alex Pla, Vives, Acedo, Víctor Oribe, Sardà, Ton Ripoll (Aday 46´)

Arbitre: Alvarez Castillejo (Navarra). T.G: Eneko, Diego Lacruz / Arnau

Gols: 0-1 Víctor Oribe (5´); 1-1 Xabi Calvo (7´); 2-1 Adrián Socorro (p) (12´); 2-2 Aday (68´); 2-3 Víctor Oribe (75´)

Incidències: Municipal San Francisco de Tafalla (Navarra). 250 espectadors. 40 seguidors penedesencs a les grades