Primera Catalana

Recolzats en un gran tercer quart, l'AB Vendrell s'emporta un triomf de prestigi de Sant Adrià

Els taronges trenquen la mala dinàmica, assaltant 61-70, la pista del tercer classificat

UBSA - AB Vendrell. Eix

Els vendrellencs en plena dinàmica negativa, arrossegaven tres derrotes consecutives, visitaven, en el primer partit de la segona volta, la pista del Sant Adrià B, el tercer classificat, que enllaçava quatre triomfs consecutius, en una de les pistes més complicades de la categoria.

Tot apuntava a una victòria dels locals, però, aquest Vendrell, és un equip capaç de tot, de lo millor i de lo pitjor, i aquesta vegada, després d’una primera part dominada pels adrianencs, els taronges van treure la seva millor versió, amb un extraordinari tercer quart, què els va empènyer, cap a la victòria final, pel resultat de 61-70, trencant de la millor manera possible la ratxa de resultats negatius. Després d’aquest resultat, els de Marc Rovirosa, se situen sisens, amb un balanç de 8-8, en una taula classificatòria molt igualada.

L’encontre començava igualat, tot i què l’encert en els triples dels visitants, un de Marc Molina i el segon de Yero Thiam, obrien una petita escletxa 8-13, favorable als taronges; els de Sant Adrià de Besòs, però, responien de la mateixa manera, tres triples consecutius, que suposaven un parcial de 13-3, que tancava, 21-16, el primer quart. En el segon període, les ràpides transicions i el domini del rebot ofensiu, per part dels locals, els permetia augmentar la renda en el marcador, 36-27, davant un equip del Baix Penedès, erràtic, que no trobava la manera de superar la defensa rival. Amb tot això, s’arribava al descans, amb un 39-30 favorable als de Sant Adrià, que complicava el partit de cara a la segona part.

Alguna cosa els hi deuria dir l’entrenador vendrellenc als seus jugadors, en el descans, perquè l’equip taronja va ser un altre a la represa. Els del Vendrell, van sortir molt intensos, pujant línies defensives i ofegant l’atac del seu rival, amb l’únic recurs del triple, 0/15 pels del Barcelonès, en el segon temps, per contra els visitants, anotaven amb molta facilitat, amb una bona circulació de pilota i  dos triples, Thiam i Oriol Molina, que propulsaven a l’equip a un parcial de 0-17, que capgirava el lluminós 39-47 i la dinàmica del partit. Van ser uns minuts immensos dels vendrellencs que s’emportaven aquest tercer quart després d’un parcial global de 5-19, que els donava un 44-49 a manca del període definitiu.

Un últim quart, on els locals, no es van donar per vençuts, tot i acostar-se, 52-55, els visitants estaven llançats, ni l’eliminació per una falta desqualificant, del seu base Oriol Mateu, que va caure a les provocacions d’un rival, va aturar un equip, que clavava un nou parcial de 0-8, amb un gran Omar Francisco, anotant un triple i traient faltes al rival, que donaven tirs lliures, i deixaven un 52-63 a 2.20 del final del matx. Un 6-0 pels del Besòs, els tornava a donar esperances, 58-63, de victòria,  a 1.30 de la fi; en la següent jugada, però, un 2+1 de Marc Molina, sentenciava el partit, 58-66, ja en el darrer minut i lligava un triomf de prestigi després d’una segona part jugada a un gran nivell.

Ara, cal mantenir aquest nivell de joc, en els propers compromisos, el primer davant el Sant Gervasi, un equip en un gran estat de forma, que visitarà Coma-ruga el proper diumenge.

AB Vendrell: Cereto (5), M. Molina (21), Casado, Mateu (6), Thiam (15), Nieto, Gabaldón, Francisco (20), Luna, Trouvé, O. Molina (3) i Solé. 8/25 triples, 16/24 tirs lliures, 19 faltes.
Parcials: 21-16, 18-14 (39-30), 5-19 (44-49), 17-21 (61-70).