Primera Catalana

L'AB Vendrell competeix a un gran nivell, però acaba cedint a l'encert del rival

Els taronges cauen per 78-87 davant un reforçat Sant Gervasi, en un duel marcat per l’encert en el triple

Vendrell - St Gervasi. Eix

Derrota del conjunt vendrellenc per 78-87 davant el Sant Gervasi, el tercer classificat, un equip reforçat amb jugadors de nivell i amb un americà a la seva plantilla, els del Vendrell van guanyar en el partit de la primera volta, que porta una ratxa de deu victòries en els darrers onze partits i què té com objectiu l’ascens de categoria. De tota manera, els locals, amb la baixa d’Omar Francisco i la lesió de Jordi Solé, van jugar un gran partit, marcat per l’encert en els triples dels dos conjunts, fins a 27 anotats, 14/35 pels taronges i 13/28 pels visitants, dominant gran part dels minuts, amb un joc descarat, encara que van cedir, al final, a l’encert dels de Mollet del Vallès. Els de Marc Rovirosa, després d’aquest resultat se situen amb un balanç de 8-9 a la novena plaça de la classificació.

L’encontre va començar amb un ritme frenètic i amb un Vendrell, que anotava, Lluís Casado i Yero Thiam, dos triples, què els donava un 10-3 als quatre minuts de joc; a partir d’aquí, el jugador visitant Reina, començava el seu recital, acabaria amb sis triples i 30 punts anotats, encistellant quatre triples en aquets primers minuts, malgrat l’encert del jugador visitant, dos triples més de Marc Molina i Alejandro Cereto i la direcció d’Oriol Mateu, deixaven 24-21 als taronges per davant, a la fi del primer quart.

En el segon període, va continuar l’intercanvi de triples, quatre dels locals, per tres els visitants, encara què, el Sant Gervasi començava a dominar el rebot, fet que els feia tenir segones opcions ofensives, tot i que els del Baix Penedès, responien amb accions de mèrit, en un segon quart que es tancava amb un parcial de 20-22, que deixava un 44-43 al descans. A la represa, es mantenia la igualtat, encara que les defenses prenien més protagonisme, i l’alegria anotadora ja no era tan evident; amb 51-52 un parcial de 0-9 dels del Vallès Oriental, suposava un 51-61 a dos minuts de tancar aquest tercer període, però, la resposta dels locals va ser immediata, tres triples consecutius, d’Oriol Molina, Mateu i Thiam, ajustaven 60-64, el lluminós, a manca del quart definitiu.

Un últim quart que va ser trepidant, amb ràpides transicions a banda i banda, amb un conjunt de Mollet que portava la iniciativa, 68-72 a quatre minuts del final, encara que els del Vendrell, amb una gran defensa d’Adrià Trouvé al referent visitant,  es mantenien molt a prop i amb opcions de capgirar el marcador. L’enèsim triple dels visitants deixava un 71-78 a 1.40 de la fi, els taronges contestaven col·locant el 74-78 i ja en el darrer minut, amb la possessió pels locals, un triple precipitat i errat, va truncar la remuntada, obligant als vendrellencs a fer faltes personals per aturar el rellotge, fet que van aprofitar els visitants, després d’anotar els corresponents tirs lliures, per sentenciar el resultat final. Bon partit dels taronges, malgrat el resultat final, la victòria de la setmana passada a Sant Adrià i el nivell de joc d’aquest partit, han de servir de guia per encarar el que falta de temporada. El següent compromís serà el proper diumenge a la pista del CN Terrassa, rival directe dels vendrellencs.

AB Vendrell: Cereto (19), M. Molina (14), Casado (3), Mateu (19), Thiam (16), Nieto (3), Gabaldón, Trouvé, O. Molina (5), Solé i Luna. 14/35 triples, 8/13 tirs lliures, 25 faltes.

Parcials: 24-21, 20-22 (44-43), 16-21 (60-64), 18-23 (78-87).