Victòria molt valuosa davant un rival directe

Els jugadors de l'AB Vendrell van saben aguantar la pressió del CN Terrassa, imposant-se 69-73, en un final igualat

Imatge d'arxiu

.Triomf molt valuós del conjunt taronja, per 69-73, a la pista del CN Terrassa, un rival directe a la classificació, que serveix per mantenir a l’equip del Vendrell, fora dels llocs de promoció de permanència i situar-los en una tranquil·la setena posició, que donarà confiança de cara als propers compromisos. Va ser una victòria treballada, amb un conjunt visitant portant la iniciativa gran part dels minuts, 10 triples anotats, tot i què, els locals, van remuntar en el darrer quart, forçant un final ajustat, què els del Baix Penedès, amb els triples de Yero Thiam, van saber gestionar, per lligar el triomf final. Després de divuit jornades disputades, els de Marc Rovirosa, presenten un balanç equilibrat de 9-9, a la zona mitja de la taula.

El partit començava travat, parcial de 7-5 als sis minuts de joc, a partir d’aquí, els egarencs agafaven una petita avantatge, encara que, un triple de Jordi Nieto i la defensa dels visitants, els deixava amb un 15-16 al final del primer quart. La igualtat es mantenia a l’inici del segon període, 22-21 als tres minuts, però, la intensitat defensiva i la fluïdesa en atac dels taronges, van provocar un parcial de 2-11 en quatre minuts, que suposava un 24-32, a poc menys de tres minuts pel descans; van ser uns minuts, on els vendrellencs es van mostrar superiors, i encara bo pels de Terrassa, que arribaven al descans amb un triple anotat des de pista pròpia, que deixava un 30-39, al arribar a la mitja part. La represa va estar marcada pels parcials dels dos equips, un intercanvi de cistelles, que ajustava el marcador o donava avantatge als visitants, del 36-41 al 36-46 o del 42-46 al 44-52, amb el qual es tancava aquest tercer parcial, amb els del Vendrell sempre manant, i anotant dos triples, Mateu i Cereto, que mantenien als seus al davant. L’últim quart s’iniciava amb un CN Terrassa llançat, provocant un parcial de 9-0, deixant als visitants més de tres minuts sense anotar, que capgirava 53-52 la situació, a set minuts de la fi; el taronja Yero Thiam, protagonista al final del matx, anotava dos triples, juntament amb el domini  de Marc Molina dins la pintura, que apagava l’empenta dels vallesans 57-64, de tota manera, els locals no es donaven per vençuts i replicaven 63-66, de nou Thiam anotava un nou triple 63-69. S’entrava en el darrer minut de joc amb un 67-71, però, les pèrdues dels vendrellencs, en uns atacs mal jugats, van donar vida als terrassencs 69-71, que van tenir una possessió per igualar o capgirar el lluminós, per sort no van estar encertats i en l’últim atac visitant, Marc Molina, va rebre una falta personals a dos segons del final, que va aprofitar per convertir els dos tirs lliures i sentenciar de manera definitiva el resultat final. Bona victòria i ara s’haurà de confirmar davant l’IPSI, un altre rival directe, que visitarà Coma-ruga, dissabte a les sis de la tarda, en un partit que ha canviat de dia.

AB Vendrell: Cereto (15), M. Molina (15), Casado (2), Mateu (18), Thiam (14), Nieto (3), Gabaldón, Luna (2), Trouvé (4), O. Molina, Francisco i Solé. 10 triples, 9/14 tirs lliures, 18 faltes.

Parcials: 15-16, 15-23 (30-39), 14-13 (44-52), 25-21 (69-73).

Victòria molt treballada del sènior femení

El sènior femení superava per 45-41 al conjunt de La Selva, en un partit molt defensiu, que les taronges van haver de treballar per emportar-se’l. Les del Vendrell estan disputant la fase final de tercera catalana que dóna l’ascens a segona catalana pel primer classificat, després de quatre partits, les vendrellenques se situen en quarta posició, amb un balanç de 3-1, amb un partit menys disputat. Diumenge rebran la visita del Puigcerver a Coma-ruga.

El sènior B masculí va començar la fase final del campionat territorial, amb una derrota per 85-78 a la pista de La Selva B, en un partit molt disputat. Dissabte s’enfrontaran, en un derbi comarcal, al bàsquet l’Arboç B, al pavelló de Coma-ruga.