Històrica classificació del Vilafranca per a les semifinals de la Copa Federación

Els jugadors del CF Vilafranca celebrant la victòria a 'Las Gaunas'. Eix

S.D.Logroñés 2 -Vilafranca 1

Espectacular. El Vilafranca s'ha classificat per primera vegada a la seva història per a les semifinals de la Copa Federación al fer valer l'1-0 de l'anada davant la Sociedad Deportiva Logroñés. Els penedesencs han perdut a Las Gaunas per 2-1, però el valor doble dels gols en camp contrari ha fet possible una classificació que, a principis de temporada, semblava una autèntica quimera.

El Vilafranca ha jugat un partit ordenat i seriós a Logroño i, en línies generals, ha merescut l'accés a les semifinals. En el primer temps, la igualtat ha estat manifesta amb molt poques ocasions a les dues porteries, però quan tot indicava que el 0-0 seria el resultat al descans, en el minut 45 una centrada a l'àrea ha acabat amb una rematada d'Herce que ha superat Miguel Ramos (1-0).

La clau de l'eliminatòria ha arribat només començar el segon temps. En el primer minut, una centrada-xut de Gerard Boira ha sorprès la defensa i el porter locals i ha suposat l'1-1, un gol que ha atorgat una gran dosi de tranquil.litat als d'Iván Moreno. A partir d'aquí, el Logroñés ha buscat la remuntada, però el Vilafranca s'ha plantat bé sobre el terreny de joc i ha permès poques opcions de perill.

Amb tot, en el minut 80, tres minuts després d'un gol anul.lat per fora de joc a Víctor Oribe, els de La Rioja s'han tornat a avançar gràcies a una acció de Naceur (2-1). Els darrers deu minuts s'han convertit en un patiment per als vilafranquins que, malgrat tot, no han perdut l'ordre i han pogut arribar al xiulet definitiu amb l'agònic 2-1 i la classificació a la butxaca.

Històric. El Vilafranca jugarà les semifinals on es trobarà a tres rivals de Segona B, Ontinyent, Pontevedra i l'actual campió de la competició, l'Atlético Saguntino. Tocarà viatjar al País Valencià o a Galícia. La final espera.

Quarts de final de la Copa Federación

Logroñés-Vilafranca 2-1 (0-1); Atlético Saguntino-Plasencia 0-1 (2-0); Ontinyent-Betis Deportivo 3-0 (0-2); Escobedo-Pontevedra 1-1 (0-0)

Equips classificats: Vilafranca, Atlético Saguntino, Ontinyent, Pontevedra

S.D.Logroñés: Pinillos, Diego Jiménez, Liébana, Saúl, Nano, Arpón, Naceur, Herce, Rubén Peña (Leo López 67´), Bruju (Imanol 72´), Tenorio (Dani Suárez 53´)

FC Vilafranca: Miguel Ramos, Peque, Arnau, Josep Díez, Guti, Vives (Medina 89´), Alex Pla, Acedo (Oscar Hernando 82´), Boira, Víctor Oribe, Abel Rita (Sardà 68´)

Arbitre: Diego Acero Pradera (La Rioja). T.G: Diego Jiménez, Naceur/ Sardà

Gols: 1-0 Herce (45´); 1-1 Boira (46´); 2-1 Naceur (80´)

Incidències: Municipal de Las Gaunas de Logroño. 400 espectadors. Temperatura molt freda.