Primera Catalana

Nova derrota del Vendrell a Coma-ruga, aquesta vegada davant un rival directe

Els taronges cauen per 67-77 davant l’IPSI, entregant també l’average amb l’equip barceloní

AB Vendrell - IPSI. Eix

Sembla que a l’equip vendrellenc li prova més jugar fora de Coma-ruga, que no pas al seu pavelló, doncs els dos darrers desplaçaments s’han guanyat, en canvi l’afició taronja, no veu una victòria dels seus, des del passat 3 de Desembre, quan es va derrotar als Monjos. Dissabte es va repetir la història davant un rival directe, l’IPSI, que es va emportar el triomf per 67-77, en un partit on els locals van anar de més a menys, precipitats, ofegats per la defensa i el ritme del rival, abusant del llançament, 8/30 de tres punts, en un duel que va acabar de la pitjor manera, entregant el bàsquet average, que era favorable als del Vendrell de +6, a l’inici de l’encontre, un factor que podria ser decisiu a final de temporada. L’equip, que comet pecats de joventut, té recorregut i és capaç de derrotar qualsevol rival, quan les coses li surten de cara; a manca d’onze jornades pel final, els de Marc Rovirosa, amb un balanç de 9-10, són novens, una posició per sobre de les places de promoció de permanència.

El partit va començar igualat, amb un Vendrell còmode i assentat a la pista, 12-11 als cinc minuts; un triple de Lluís Casado, va esperonar als locals, que superaven al seu rival amb un joc ràpid i una bona circulació de pilota, un darrer triple de Jordi Nieto, tancava aquest primer quart amb un 22-16 al marcador, amb els taronges portant la iniciativa. Quatre punts d’Omar Francisco a l’inici del segon període, estiraven el resultat fins el 26-18, favorable als del Baix Penedès, a partit d’aquí, el joc va canviar radicalment; la defensa zonal implantada pels visitants, va ofegar l’atac dels vendrellencs, que es van perdre, precipitats, abusant del llançament de tres punts, un fet que els de Barcelona van aprofitar per clavar un parcial de 5-17, que capgirava 31-35, el resultat, al descans.

A la represa, els taronges, van sortir disposats a revertir la situació, collant en defensa es posaven 38-39, després de quatre minuts,  de tota manera, el rebot ofensiu de l’IPSI, els donava segones opcions, que aprofitaven, per clavar un nou parcial de 0-7, que els tornava, 38-46, a distanciar; un triple anotat per Adrià Trouvé, més l’encert de Francisco, acostava novament, 48-50 als del Vendrell, encara que un triple final dels visitants, deixava un 48-55 al lluminós, amb un conjunt local que jugava a batzegades. L’últim període va ser un voler i no poder pels de casa, descentrats amb el rigorós arbitratge, van anar a remolc del ritme que més li convenia al seu rival, que obria forat amb el 52-65 a 6.30 del final; dos triples, d’Alejandro Cereto i Marc Molina, semblaven reactivar als seus, 58-65, a poc més de quatre minuts, però, els visitants contestaven amb un altre triple, que semblava la sentencia. Quedava temps, però, ni el joc ni les sensacions donaven esperances de victòria, en un final trist, on es va perdre fins i tot l’average, davant un conjunt visitant crescut. Diumenge, desplaçament a la pista d’un altre rival directe, en aquest cas l’Sfèric Terrassa, on esperem veure la millor versió dels vendrellencs.

AB Vendrell: Cereto (10), M. Molina (10), Casado (7), Mateu (14), Thiam (7), Nieto (4), Gabaldón (3), Francisco (8), Luna, Trouvé (3), O. Molina (1) i Solé. 8/30 triples, 11/20 tirs lliures, 27 faltes.

Parcials: 22-16, 9-19 (31-35), 17-20 (48-55), 19-22 (67-77).

Derrota del sènior femení i doble victòria del sènior B

El sènior femení, que està disputant la fase final de tercera catalana, perdia per 50-64 davant l’equip del Puigcerver, un resultat que l’allunya de les primeres posicions. Les taronges presenten un balanç de 3-2 després de cinc jornades disputades. La propera setmana l’equip descansarà.

El sènior B masculí, tenia un doble compromís aquesta setmana, dimarts superava per 79-74 al conjunt del Bàsquet l’Arboç. Dissabte, guanyava amb comoditat per 85-38, al filial del conjunt arbocenc, l’Arboç B. Doble victòria en els derbis comarcals, que els deixa amb un balanç de 2-1, en aquesta fase final del campionat territorial. Diumenge visitaran la pista del Reus Deportiu S21.